Αρχική » Grid with Sidebar » Ενημέρωση των ΚΣ της ΚΟΜΑΘ μέσα στο κυβερνητικό αλαλούμ!

Ενημέρωση των ΚΣ της ΚΟΜΑΘ μέσα στο κυβερνητικό αλαλούμ!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε συνέχεια της αναλυτικής έγγραφης σας ενημέρωσης, σας τονίζουμε ότι το αλαλούμ της Κυβέρνησης συνεχίζεται οδηγώντας τους κυνηγούς και τις οργανώσεις μας σε δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση. Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση με επιλογή συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του Πρωθυπουργού έχει επιλέξει να περιφρονεί κάθε πρόταση και προσπάθεια των κυνηγετικών οργανώσεων, να μειώνει το έργο μας και να απαξιώνει όλο τον κυνηγετικό κόσμο.

SVESTONOF

Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε αποφάσεις, έκανε τηλεοπτικές ανακοινώσεις και δημοσίευσε ΦΕΚ με εντελώς αντιφατικά και δυσνόητα κείμενα για την άσκηση της θήρας, προκαλώντας τεράστια σύγχυση στον Έλληνα κυνηγό αλλά και στα ίδια τα όργανα της τήρησης του νόμου.

Αποκορύφωμα αυτών ήταν η τροποποίηση της Ρυθμιστικής Θήρας (υπουργική απόφαση) για παράταση της θήρας του αγριόχοιρου έως τις 28/2, μαζί με την προσπάθεια διόρθωσης με εγκύκλιο για τη δυνατότητα χρήσης σκύλου δίωξης μόνο για τις περιοχές της Θράκης.

Και ενώ τα τοπικά Δασαρχεία «τρέχουν» το ένα μετά το άλλο να εκδίδουν τοπικές αποφάσεις για παράταση της θήρας αγριόχοιρου έως τις 28/2 εξακολουθεί να απαγορεύεται η μετακίνηση για άσκηση της θήρας! Μέσα σε όλα αυτά εκδίδεται και η ΚΥΑ για την αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης, όπου προβλέπει τη λειτουργία των συνεργείων δίωξης και ομάδων κυνηγών έως τις 20/9/2021 ενώ παράλληλα ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών.

Ως Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης διευκρινίζουμε λοιπόν ότι μέσα σε όλα αυτά τα αντιφατικά, η εικόνα, που όπως φαίνεται, ισχύει σήμερα Τρίτη 2/2/2021 είναι η εξής:
Η παράταση της θηρας αγριόχοιρου ισχύει μεν για όλη την Ελλάδα αλλά η μετακίνηση για θήρα αγριόχοιρου επιτρέπεται μόνο στη Θράκη. Εκεί επιτρέπεται και η χρήση σκύλου δίωξης

Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση για άσκηση θηρας για κανένα θήραμα.

Για τους παραβάτες των όρων μετακίνησης προβλέπεται το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ. Επιπλέον όμως στην τελευταία ΚΥΑ για την καραντίνα (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877/ΦΕΚ 341/29-1-2021) οι παραβάτες απειλούνται με αφαίρεση άδειας θήρας και επιβολή τριετούς στέρησης άδειας. (Η διατύπωση αυτή δεν έχει καμία διοικητική συνέχεια, δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή η ΚΣΕ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την ακύρωσή της).

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι κάποια τοπικά Δασαρχεία ερμηνεύουν κάθε μη επιτρεπόμενη μετακίνηση για θήρα ως παράνομη θήρα.

Παρακαλούμε λοιπόν να ενημερώσετε άμεσα τα μέλη σας και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνείτε ως Κυνηγετικός Σύλλογος με την τοπική Δασική Αρχή.

Για κάθε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Ιωάννης Πολυχρόνης

Ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Καλογεράκος


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ