Αρχική » Grid with Sidebar » Εμφάνιση σημαντικού αριθμού τσακαλιών μεταξύ Ηλείας-Γορτυνίας

Εμφάνιση σημαντικού αριθμού τσακαλιών μεταξύ Ηλείας-Γορτυνίας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την ανησυχία  των κτηνοτρόφων αλλά και των κατοίκων γενικότερα, έχει προκαλέσει η εμφάνιση σημαντικού αριθμού τσακαλιών στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ της Ηλείας και της γειτονικής Γορτυνίας.
 
Σύμφωνα με  κατοίκους των παραπάνω περιοχών, ο αριθμός των αγριμιών διαρκώς αυξάνει, δεδομένου ότι συχνά παρουσιάζονται μαζί με τα μικρά τους ακόμα και σε πολυσύχναστα σημεία.
 
Το γεγονός αυτό δημιουργεί αναστάτωση στους κτηνοτρόφους για τα αιγοπρόβατά τους, καθώς και στους κατοίκους για τα οικόσιτά τους.
 
Η ύπαρξη τσακαλιών φαίνεται ότι λαμβάνει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και στην εν λόγω περιοχή, μετά τη σημαντική παρουσία τους  σε αρκετές περιοχές της Ηλείας που ήδη έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο.
 
Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η ανεξέλεγκτη παρουσία και επιδρομή τσακαλιών στην περιοχή της Γορτυνίας, έχει χαρακτηριστεί από εκπροσώπους  των κυνηγετικών οργανώσεων σαν ένα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει ο νομός Αρκαδίας.
 
Μάλιστα όπως έχει αναφερθεί τα εν λόγω αγρίμια  παρουσιάζουν διαφορετικά χρώματα και μεγέθη, πράγμα που κάνει τους κυνηγούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για ελευθερώσεις διασταυρωμένων ζώων και όχι καθαρά τσακαλιών… 
 
Για το θέμα αυτό ωστόσο εκ μέρους των κυνηγών αναφέρεται ότι «δεν έχουμε δικαίωμα παρέμβασης γιατί ότι δεν είναι στο πίνακα θηρευσίμων αυτόματα είναι προστατευόμενο είδος, όμως έχει συζητηθεί στη γενική συνέλευση στην Αθήνα και η απόφαση είναι του αρμόδιου υπουργείου». 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ