Αρχική » Grid with Sidebar » Ελβετία : Αφαίρεση κουδουνιών απο αγελάδες λόγω ηχορύπανσης

Ελβετία : Αφαίρεση κουδουνιών απο αγελάδες λόγω ηχορύπανσης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μπορεί για κάποιους οι αγελάδες που βόσκουν στα βουνά της Ελβετίας να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον ήχο των κουδουνιών που φέρουν, όμως για τους κοντινούς γείτονες ενός κοπαδιού συνιστά έναν πραγματικό εφιάλτη.

SVESTONOF

Αυτό ήταν το επιχείρημα που αποδέχτηκε το Εφετείο της Ζυρίχης για να υποχρεώσει έναν Ελβετό κτηνοτρόφο να αφαιρεί τα κουδούνια από τις 27 αγελάδες του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η απόφαση αυτή επικύρωσε την εντολή που είχαν δώσει στον κτηνοτρόφο οι αρχές της μικρής κοινότητας όπου διαμένει, κοντά στη Ζυρίχη, κατόπιν αιτήματος των γειτόνων του οι οποίοι είχαν απελπιστεί από τα αδιάκοπα κουδουνίσματα που δεν τους άφηναν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα.

Οι γείτονες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά πέρσι ο αγελαδοτρόφος προσέφυγε με τη σειρά του στο Εφετείο, ζητώντας την αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης.

Μετά την έρευνα που έκανε, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να αφαιρεί τα κουδούνια από τις αγελάδες του από τις 22:00 μέχρι τις 7:00 το πρωί.

«Ακόμη και σε απόσταση 80 μέτρων από την πηγή, η ηχορύπανση ήταν πολύ υψηλή», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Οι δικαστές έκριναν εξάλλου ότι τα κουδούνια είναι άχρηστα για τις αγελάδες αυτές, οι οποίες ζουν σε περιφραγμένο χώρο.

Ο ιδιοκτήτης αντέτεινε ότι τα κουδούνια χρησιμεύουν για τον εντοπισμό των ζώων που το σκάνε, όμως το δικαστήριο προέκρινε το συμφέρον των γειτόνων.

Ο κτηνοτρόφος μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ή να φτάσει ακόμη και στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας για να δικαιωθεί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ