Αρχική » Grid with Sidebar » Εκτός ελέγχου το λαθρεμπόριο άγριων ζώων στην Αλβανία: Αρκούδες, λύκοι, αετοί και πίθηκοι πωλούνται online

Εκτός ελέγχου το λαθρεμπόριο άγριων ζώων στην Αλβανία: Αρκούδες, λύκοι, αετοί και πίθηκοι πωλούνται online

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Εκτός ελέγχου βρίσκεται το λαθρεμπόριο άγριων ζώων στην Αλβανία, σύμφωνα με τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση Four Paws.

SVESTONOF

Η οργάνωση αποκαλύπτει πως αρκούδες, λύκοι, αετοί και πίθηκοι βρίσκονται προς πώληση μέσω διαδικτυακών πλατφόρμων της Αλβανίας.

Τον Μάιο του 2020, το FOUR PAWS εξέτασε προσεκτικά τις πιο δημοφιλείς διαδικτυακές αγορές της Αλβανίας.

Εκτός από τα εξωτικά ζώα, όπως οι πίθηκοι, η ερευνητική ομάδα βρήκε δεκάδες διαφημίσεις για καφέ αρκούδες, λύκους και αρπακτικά πουλιά – όλα αυτά είναι νόμιμα προστατευόμενα είδη στην Αλβανία.

Οι παράνομες διαφημίσεις αναφέρθηκαν από την οργάνωση, διαγράφηκαν, αλλά εμφανίστηκαν νέες διαφημίσεις άγριας ζωής.

«Εκπρόσωποι των πλατφορμών μας διαβεβαίωσαν ότι αποκλείουν παράνομες διαφημίσεις και δεν τις δημοσιεύουν. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις διαφημίσεις εξακολουθούν να είναι διαδικτυακές. Η μεγάλη πλειοψηφία τους εμφανίζει μεγάλη σκληρότητα σε ζώα, όπως αλεπούδες με σφραγισμένα στόματα σε πλαστικά κουτιά, αρκούδες με αλυσίδες και πουλιά με δεμένα πόδια.

Οι πλατφόρμες πρέπει να εισαγάγουν προληπτικά μέτρα, όπως την ταυτοποίηση πωλητή για να σταματήσουν αυτές οι διαφημίσεις. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα για το παράνομο εμπόριο παραμένει – η έλλειψη ελέγχου και επιβολής από τις αρχές», λέει η Barbara van Genne, που συμμετέχει στην οργάνωση.

Πηγή : Newsbeast.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ