Αρχική » Grid with Sidebar » Ειχε εργοστασιο παραγωγης για ξοβεργες….

Ειχε εργοστασιο παραγωγης για ξοβεργες….

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Βρέθηκαν στην κατοχή του 123 πουλιά και 12.814 ξόβεργες 
 
Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Δασαρχείο της Ρόδου, τη Θηροφυλακή, την Αστυνομία και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τη σύλληψη ατόμου στη Ρόδο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε «εργοστάσιο» παραγωγής με ξόβεργες και άλλα παράνομα είδη κυνηγιού, τα οποίου πωλούσε στην αγορά της Ρόδου.
 
Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο χώρο διέθετε παράνομα ξόβεργες και στη συνέχεια πωλούνταν σε άλλους λαθροθήρες σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης, βρέθηκαν στην κατοχή του 123 πουλιά και 12.814 ξόβεργες!
 
Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και μαζικές συλλήψεις μέσα στο επόμενο διάστημα, των ατόμων που αγόραζαν τα παράνομα αυτά είδη.
 
Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/295858/megalh-epixeirhsh-gia-th-syllhpsh-52xronoy-poy-eixe-ergostasio-paragwghs-me-xoberges#ixzz3JdKslAa2 
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook
 

Στην φωτιά παραδόθηκαν πριν από λίγο περισσότερες από 12.800 ξόβεργες που είχαν κατασχεθεί από αποθήκη σε αγρόκτημα που διατηρούσε Ροδίτης στην περιοχή Ασγούρου.

SVESTONOF

Η επιχείρηση στήθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Δασαρχείο της Ρόδου, τη Θηροφυλακή, την Αστυνομία και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τη σύλληψη ατόμου στη Ρόδο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε «εργοστάσιο» παραγωγής με ξόβεργες, τα οποία πωλούσε στην αγορά της Ρόδου.

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά από κάθε άποψη. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Στην φωτιά έριξε το δασαρχείο και η Θηροφυλακή της Ρόδου τις κατασχεμένες ξόβεργες

85 Καρδερίνες Carduelis carduelis
28 Λούγαρα Carduelis spinus
10 Κοκκοθραύστες Coccothraustes coccothraustes
1942 ξόβεργες έτοιμες
10872 ξόβεργες χωρίς κόλλα

Συνελήφθη ο 52χρονος ιδιοκτήτης της οικίας ο οποίος και ομολόγησε ότι κατασκευάζει συστηματικά ξόβεργες τις οποίες χρησιμοποιεί ο ίδιος για σύλληψη ωδικών πουλιών. Η κατασκευή των χιλιάδων  ξόβεργων γινόταν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με κατάλληλη επεξεργασία των καρπών του δέντρου μιξιά (Cordia myxa) που φύεται στην περιοχή.

Ο δράστης κατηγορείται για παράνομη κατοχή και αιχμαλωσία ωδικών πτηνών με χρήση ξόβεργων.

Τα δεκάδες ωδικά πουλιά απελευθερώθηκαν με την κατάλληλη διαδικασία στο φυσικό τους περιβάλλον καθώς ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση λόγω πρόσφατης αιχμαλωσίας.

Η Δ/νση Δασών Δωδ/σου ξεκίνησε αυτόφωρη διαδικασία και ο δράστης οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω αδικήματα επισείουν ποινικές κυρώσεις και διοικητικά πρόστιμα.

Πηγή : Στην φωτιά έριξε το δασαρχείο και η Θηροφυλακή της Ρόδου τις κατασχεμένες ξόβεργες | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/295898/sthn-fwtia-erixe-to-dasarxeio-kai-h-thhrofylakh-ths-rodoy-tis-katasxemenes-xoberges#ixzz3JdMi7RXj
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ