Αρχική » Grid with Sidebar » Εισβολή αγέλης λύκων λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη

Εισβολή αγέλης λύκων λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι παρακάτω ομολογουμένως ανησυχητικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Πέμπτη 16/2/17 μεταξύ Ξηροχωρίου και Παλιού Αγιονερίου Θεσσαλονίκης και απεικονίζουν 9 λύκους οι οποίοι αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης αγέλης 25 συνολικά λύκων !!!
 
 
Ναι καλά διαβάσατε αγέλη 25 λύκων 200 περίπου μέτρα από το χωριό που φαίνεται στο βάθος και ονομάζεται Ξηροχώρι !!! Οι δυο φίλοι και συνάδελφοι ο Ηλίας Μπαγκοτής και ο Αντρέας Κουλουτσίδης βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο το πρωινό της Πέμπτης για να τοποθετήσουν ειδικές πινακίδες σήμανσης για τις πεδινές πέρδικες μιας και η περιοχή είναι Ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων ( εδώ βέβαια γελάμε, γιατί κανείς δεν τολμάει να πάει τον σκύλο του σε ένα τέτοιο σφαγείο) !!!
 
 
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι δυο συνάδελφοι : “Στις φωτογραφίες είναι οι 9 από τους  25, ναι είναι τουλάχιστον 25 όσο παράλογο και αν ακούγεται αυτό !!! Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αγέλες λύκων σε όλη την Ελλάδα, απαριθμεί περίπου 25 και πλέον ζώα και τους συναντάμε συχνά, είτε μεμονωμένα είτε κοπαδιαστά όπως εδώ, σήμερα το πρωί. Ωστόσο ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει να τους βγάλουμε φωτογραφία ή βίντεο όλους μαζί.
 
 
Μια άλλη επίσης μεγάλη αγέλη “κατοικοεδρεύει” αρκετά χιλιόμετρα πιο νότια στο χωριό Νέα Μεσημβρία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα χωριά δεν απέχουν σε ευθεία παραπάνω από δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.”
 
Προφανώς κάποιοι (ονόματα δεν λέμε, “οικογένειες” και υπολήψεις δεν θίγουμε) προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν και μαζί να πείσουν και τον ανίδεο κοσμάκη των μεγαλουπόλεων για την περίφημη “σπανιότητα” του λύκου στην χώρα μας.
 
 
Ευτυχώς ή δυστυχώς για αυτούς το “σπάνιο”, “απειλούμενο” και κατά τα άλλα “υπό εξαφάνιση” αντικείμενο των μελετών τους συνεχίζει να τους διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο….
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ