Αρχική » Grid with Sidebar » ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ : Τα ντοπιάρικα της δεύτερης ημέρας

ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ : Τα ντοπιάρικα της δεύτερης ημέρας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Διαβάστε στο ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ που κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου μαζί με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.
 
ΣΤΑ ΟΡΤΥΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ…
Στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Λουρής για την έναρξη του κυνηγίου και μας περιγράφει τις ευκαιρίες και τις επιτυχίες στον πιο δροσερό κάμπο της χώρας.
 
ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ 
Ο Μπάμπης Γκαβάς επιλέγει να περάσουν οι πρώτες μέρες, για να βρεθεί στα εκπαιδευμένα μεν ορτύκια στους κάμπους της Βόρειας Ελλάδας, αλλά με τεχνάσματα που χαρίζουν όμορφες στιγμές… 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : ΤΑ ΛΑΓΟΣΚΥΛΑ ΣΤΗΝ… ΤΕΧΝΗ 
Η αγάπη των κυνηγών για τα σκυλιά τους δημιούργησε καλλιτεχνικές απεικονίσεις σε διάφορες μορφές. Πόσω μάλλον για τα λαγωνικά, που ήταν πάντα αντικείμενο Τέχνης. Του Θωμά Μπατσέλα.
 
ΤΑ… ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
Την αιρετική αλλά επιστημονική άποψη ότι η φωτιά αποτελεί μέσο διαχείρισης του δάσους, όταν γίνεται ελεγχόμενα, μετά τα πρωτοβρόχια, αφαιρώντας τη βιομάζα και αυξάνοντας τη γονιμότητα του εδάφους. Του Ν. Κυπρίδημου.
 
ΕΡΕΥΝΑ : ΤΟ ΜΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΡΤΥΚΙΩΝ 
Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμη ο καιρός τους, αλλά μια έρευνα από το Ισραήλ λέει πολλά για τα μοναδικά ορνιθοειδή που αποδημούν. Του Ν. Κυπρίδημου.
 
TA «ΦΕΤΙΝΑΡΙΑ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΑ 
Τα ντοπιάρικα ορτύκια μπροστά στον κυνηγό ή τον σκύλο θα προτιμήσουν να παραμείνουν ακίνητα και αόρατα ή θα ξεγελάσουν πρώτα τον σκύλο πριν κοταρίσουν. Τα νεαρά πουλιά θέλουν όμως τον σεβασμό μας. Του Λ. Στεφάνου, Δασοπόνου. 
 
ΣΚΟΠΕΥΣΗ : ΤΟ ΕΘΙΣΤΙΚΟ  ΛΑΘΟΣ 
Ο Νικήτας Κυπρίδημος επεξηγεί τα συνήθη σφάλματα στην τεχνική σκόπευσης με λειόκαννο που έχει ομοιότητες με αθλήματα όπου χρειάζεται συντονισμός όρασης και κίνησης, όπως π.χ. στο τένις!!
 
ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ : ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΟΚ 
Τα επεισόδια υπογλυκαιμίας είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις του κυνηγετικού σκύλου, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή του πριν από το κυνήγι με τροφές εύπεπτες και υψηλής βιολογικής αξίας. 
 
ΟΠΛΑ ΓΙΑ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ…
Η σωστή επιλογή του όπλου για τον νέο κυνηγό που έκλεισε τα 18 και βγάζει την πρώτη του άδεια κυνηγίου είναι το ζητούμενο για κάθε γονιό. Δίκαννο ή καραμπίνα; Του Ν. Κυπρίδημου.
 
ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ : ΜΕ ΠΟΪΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ 
Τα Πόιντερ γέμισαν το Σάββατο τους κάμπους της χώρας, παρότι το πάθος τους δεν είναι ό,τι πιο κατάλληλο για ντοπιάρικα ορτύκια και απαιτεί συμβιβασμούς από τους ιδιοκτήτες τους. 
 
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ : ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ 
Ο Σωτήρης Δημηρόπουλος θυμάται τη θητεία του στη Σάμο και την εμπειρία του σε κυνήγι τρυγονιού – παρότι γουρουνάς- σε ένα ξερονήσι με ένα μονόκαννο στο χέρι… 
 
ΕΝΘΕΤΟ  ΨΑΡΕΜΑ : ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ 
Εύκολες λύσεις για δόλωμα στις χρυσοφρύδες από τον τόπο τους (π.χ. πεταλίδες) προτείνει ο Νικος Λυμπερόπουλος για ψαρέματα από τη στεριά…
 
Σε αυτο το τεύχος,τρεις ταινίες επιλεγμένα από την ταινιοθήκη του Εθνος-Κυνήγι και από το Εθνος- Ψάρεμα & Φουσκωτό.
 
Νέα super κλήρωση, για ένα επιχειρησιακό ρολόι GPS Garmin Fenix 3 tactix Bravo αξίας 740 ευρώ. Είναι μία προσφορά για τους αναγνώστες του “ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ” από την εταιρεία DIGITAL TRACER ELECTRONICS SA. Σε αυτό το τεύχος δημοσιεύεται το 4ο κουπόνι.
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ