Αρχική » Grid with Sidebar » Εβδομάδα αιμοδοσίας για τους κυνηγούς Κομοτηνής

Εβδομάδα αιμοδοσίας για τους κυνηγούς Κομοτηνής

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τράπεζα αίματος για τους κυνηγούς της περιοχής – αλλά επικουρικά για κάθε πολίτη που έχει ανάγκη – δημιούργησε το περασμένο διάστημα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής. Αυτή τη φορά διοργανώνει εβδομάδα αιμοδοσίας, προκειμένου να γεμίσει με φιάλες αίματος την Τράπεζα Αίματος. Οι κυνηγοί της Κομοτηνής είναι “ενεργό κύτταρο” της πόλης και το αποδεικνύουν με κάθε δράση τους.
 
Έτσι, χθες Δευτέρα 12 Μαρτίου από τις 9:30 ως τις 13:30, στην πλατεία Ειρήνης βρέθηκε η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας η οποία φέρει το σύνθημα: “Η αγάπη πάει παντού: Κινητή μονάδα ενημέρωσης και αιμοδοσίας”. Η αιμοδοσία συνεχίστηκε τις απογευματινές ώρες τις Δευτέρας στην Αιμοδοσία του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Εκεί θα συνεχιστεί και όλη την εβδομάδα και ώρες 9:30-13:30 πρωινές και 18:00-19:30 απογευματινές.
 
Εντός της κινητής μονάδας συναντάμε χθες και τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Καραφύλλης, ο οποίος δεν μένει μόνο στα λόγια, αντιθέτως είναι και ο πρώτος εθελοντής αιμοδότης της χθεσινής ημέρας. “Για πρώτη φορά οι κυνηγοί δημιουργήσαμε την Τράπεζα Αίματος όπως έχουμε ξαναπεί. Και σήμερα (σ.σ. 12 Μαρτίου) είναι η πρώτη μέρα που ξεκινάμε την οργανωμένη μας εθελοντική αιμοδοσία, η οποία την πρώτη μέρα είναι στην πλατεία και όλες τις υπόλοιπες θα διεξάγεται στην αιμοδοσία Κομοτηνής”, μας πληροφορεί, και συνεχίζει: “Φτιάξαμε αυτή την Τράπεζα Αίματος πρώτα-πρώτα για τα μέλη του συλλόγου μας, αλλά αν χρειαστεί θα είμαστε ανοιχτοί να προσφέρουμε στον οποιοδήποτε συμπολίτη μας”.
 
Ο ίδιος αναγνωρίζει τις ανάγκες που υπάρχουν σε αίμα, γι’ αυτό και καλεί όλους ώστε να συνεισφέρουν: “Το αίμα είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να βρεθεί, γι’ αυτό και μία μόνο  φιάλη είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό και προσπαθούμε όσο μπορούμε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής να είναι κοντά στην κοινωνία της Κομοτηνής”. Υπογραμμίζει άλλωστε ότι η δυναμική του συλλόγου είναι μεγάλη και αναλογικά υψηλές είναι οι δυνατότητες για συγκέντρωση πολλών φιαλών: “Ο σύλλογός μας έχει 2.000 εγγεγραμμένους κυνηγούς. Καλούμε όλους ώστε να έρθουν μέσα στην εβδομάδα να κάνουν αυτή την πράξη ανθρωπιάς”.
 
Καταληκτικά, μας υπενθυμίζει και τις άλλες δύο δράσεις που θα αναπτύξει ο σύλλογος. Πρόκειται για δεντροφυτεύσεις σε Νέο Σιδηροχώρι και Φανάρι, σε συνέχεια των οικολογικών δράσεων που αναπτύσσει συχνά ο σύλλογος, σε συνεργασίας με Ροδοπίτες μαθητές και τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης.
 
https://www.xronos.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ