Αρχική » Grid with Sidebar » Δρομολογείται το Κυνηγετικό Σκοπευτήριο Sporting από τον ΚΣ Σπάρτης

Δρομολογείται το Κυνηγετικό Σκοπευτήριο Sporting από τον ΚΣ Σπάρτης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Για μία ακόμη φορά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με το Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης προχωρούν σε μια καινοτομία, καθώς βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την δημιουργία κυνηγετικου σκοπευτηρίου sporting. Προσεχώς η εκπαίδευση των κυνηγών-μελών θα πραγματοποιείται στο Κυνηγετικό Σκοπευτήριο Σελλασίας. 
 
Στο νέο χώρο του σκοπευτηρίου που δρομολογείται ύστερα από αγώνα και εργασία δύο ετών περίπου, θα προσομοιάζεται η κίνηση όλων των θηραμάτων -πτηνών και θηλαστικών- και έτσι ο κυνηγός θα εκπαιδεύεται στον προσφιλή τύπο του κυνηγίου που ασκεί. 
Μάλιστα, στο εν λόγω Σκοπευτήριο Sporting, θα λαμβάνουν χώρα πρακτικά σεμινάρια, τα οποία θα έχουν ως πρωταρχικό στόχο την ασφαλή και ορθή χρήση του κυνηγετικού όπλου και κατ´ επέκταση την αποφυγή ατυχημάτων με τραγικές συνέπειες. Παράλληλα, ο κυνηγός, μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση, θα μάθει να χρησιμοποιεί σωστά το όπλο, αποφεύγοντας τη σπατάλη, τον άσκοπο τραυματισμό του θηράματος, αλλά και την απώλεια του σε κάποιες περιπτώσεις. 
 
Σε αυτή την προσπάθεια, έχουν γίνει προσπάθειες η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου να σταθεί αρωγός, συμβάλλοντας οικονομικά και διαθετοντας το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της για την εκπαίδευση των κυνηγών μελών μας σε θέματα όπως: βιολογία και αναγνώριση των θηραμάτων, οι γραπτοί και άγραφοι νόμοι του κυνηγίου, δράσεις και έργα των κυνηγετικών οργανώσεων, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, κ.α. 
 
Όπως γίνεται αντιληπτό, το κυνηγετικό σκοπευτήριο Sporting που θα δημιουργηθεί από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπάρτης, θα αποτελεί τον ιδανικό χώρο εκπαίδευσης του κυνηγού, όπου με την σωστή καθοδήγηση θα αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες που θα εγγυηθούν την ασφάλειά του και θα του επιτρέψουν με σύνεση και ηρεμία να διαχειριστεί την κυνηγετική του δραστηριότητα. 
 
Οι εγκαταστάσεις του κυνηγετικού σκοπευτηρίου θα είναι διαθέσιμες όλο τον χρόνο για την εκπαίδευση των κυνηγών από ειδικούς και εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα δράση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης θα ωφελήσει τα νέα μέλη μας που επιθυμούν να μάθουν τα περί του κυνηγίου, ενώ οι παλαιότεροι θα έχουν την ευκαιρία να μας διδάξουν μέσα από την πολυετή πείρα τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα, κάτι που δεν είχαν την δυνατότητα να πράξουν στο πεδίο. 
 
Έτσι λοιπόν, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης αναμένεται να παραδώσει ένα μεγάλο και πρωτοποριακό έργο. Η άριστη συνεργασία του Κ.Σ.Σπαρτης και του Σκοπευτικού Ομίλου της περιοχής αποδίδει καρπούς, με αποτέλεσμα οι κυνηγοί της λακωνικής πρωτεύουσας σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαθέτουν σκοπευτήριο Sporting στο Γήπεδο της Σελλασίας. 
 
Ευελπιστούμε οτι μέσα στο 2018 θα το χαρούμε όλοι μας!
 
Με εκτίμηση 
Ο πρόεδρος                              
Γιάννης Καρβουνιάρης  
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ