Αρχική » Grid with Sidebar » Δολοφονική επίθεση λύκων σε τρία κυνηγόσκυλα στην Καβάλα

Δολοφονική επίθεση λύκων σε τρία κυνηγόσκυλα στην Καβάλα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τα Σαββατοκύριακα είναι συνήθως ημέρες ξεκούρασης, βόλτας και χαράς για τους περισσότερους, αλλά δυστυχώς όχι για όλους !!! Το Σάββατο 23/06/18 ο “κλήρος” έπεσε στον συνάδερφο Γιάννη Δέα να θρηνήσει ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Τζάκ 4 ετών και την Σουλτάνα 5 ετών ράτσας Γκέκα και τον Ιβάν 4 ετών ράτσας Μπαράκι τα οποία έβγαλε ο Γιάννης για ξεμούδιασμα κ τρέξιμο το πρωινό του Σαββάτου στην περιοχή ανάμεσα στην Λεκάνη και στον Κεχρόκαμπο στην τοποθεσία Μπαρμπανικόλας, στην Καβάλα.
Τα 3 άτυχα σκυλιά είχαν σηκώσει ένα γουρούνι ενώ ο Γιάννης με τους 2 φίλους του αμέριμνοι παρακολουθούσαν από απέναντι την εξέλιξη της καταδίωξης. Ξαφνικά άκουσαν ουρλιαχτά πόνου και γρυλίσματα, κατάλαβαν ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξαν τις φωνές, ενώ παράλληλα ο καθένας από το σημείο του άρχισαν να τρέχουν προς το σημείο που ακούγονταν τα ουρλιαχτά των σκύλων.
 

SVESTONOF
 
Η απόσταση όλη και όλη ήταν γύρω στα 400 μέτρα και ο Γιάννης λόγω του δύσβατου της περιοχής την κάλυψε σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Φτάνοντας στο σημείο, με φρίκη αντίκρισε το κυριολεκτικά σακατεμένο κορμάκι της Σουλτάνας η οποία ήταν δαγκωμένη στον λαιμό και με σπασμένο αυχένα να ψυχορραγεί. Ο Ιβάν καταδαγκωμένος και με τρύπες στο κεφάλι χτυπιόταν στο χώμα, ενώ ο Τζακ ήταν άφαντος, βρήκαν κομμένο μόνο το κολάρο του καθώς οι λύκοι τον πήραν μαζι τους !!!
 
Αλήθεια οι δικοί μας σύλλογοι πως διαχειρίζονται αυτή την άθλια κατάσταση ; Πιέζουν αρκετά τις Ομοσπονδίες που ανήκουν ; Οι Ομοσπονδίες πιέζουν με την σειρά τους προς τα επάνω, προς το αρμόδιο Υπουργείο ; Ο κ. Υπουργός και οι συνεργάτες του έχουν ιδέα για την όλη κατάσταση ; Προτίθεται ο κ. Υπουργός να βγάλει κάποια ανακοίνωση, κάποια ενημέρωση για το τι πρέπει να γίνει ;

Είναι ικανός να διαχειριστεί την σοβαρότητα της καταστάσεως απαιτώντας βάση στοιχείων να ενεργοποιηθεί η παράμετρος της ρύθμισης των πληθυσμών του λύκου στη βόρεια του 39ου Παραλλήλου Ελλάδα ή όχι ; Το καθεστώς προστασίας του λύκου, καθορίζεται στη χώρα μας, από την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1992 για τη διατήρηση των ϕυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας. Η οδηγία προβλέπει καθεστώς αυστηρής προστασίας για τους λύκους που βρίσκονται νοτίως του 39ου Παραλλήλου. Αλλά αυτοί που βρίσκονται βόρεια του Παραλλήλου, κατατάσσονται στον Παράρτημα V της οδηγίας. Σ’ αυτό αναγράφονται “ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ”.

Ως πότε το Υπουργείο θα συνεχίσει να κωφεύει και να υποβαθμίζει τις αμέτρητες φονικές επιθέσεις που συνοδεύονται με φωτογραφίες, βίντεο, ονοματεπώνυμα ιδιοκτητών και ακριβείς αναφορές των περιοχών που έγιναν οι επιθέσεις ;

 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr
 
 
 
 
demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ