Αρχική » Grid with Sidebar » Δολοφονική επίθεση λύκων σε σέττερ λίγο έξω από την Αθήνα

Δολοφονική επίθεση λύκων σε σέττερ λίγο έξω από την Αθήνα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο και επικίνδυνο ταυτόχρονα θέαμα βρέθηκε το πρωί Δευτέρας 03/12/18 ο συνάδελφος Γιάννης Μάνης, κατά την πρωινή του βόλτα στην τοποθεσία Μαχούνια Τατοίου.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το μακάβριο εύρημα του, ο ίδιος ο Γιάννης : “Συνηθίζω να περπατάω στην ευρύτερη περιοχή και σήμερα το πρωί στην τοποθεσία Μαχούνια ( πάνω από το Κρυονέρι) αρκετά κοντά σε σπίτια, βρήκα το συγκεκριμένο σκυλάκι ράτσας σέττερ, φαγωμένο όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Μάλιστα ήμουν εκεί και την προηγούμενη μέρα όπου με ρώτησε ένας ηλικιωμένος κύριος αν έχω δει ένα θηλυκό σέττερ, προφανώς ήταν ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας που την έψαχνε.
 
Παλιότερα πριν από ένα χρόνο περίπου έβγαζα και εγώ τα σκυλιά μου για τρέξιμο στην περιοχή αλλά έπειτα από 2 συναντήσεις που είχα με λύκους, την μια φορά ήταν 2 ζώα, 200 μέτρα πάνω από το γήπεδο του Κρυονερίου σε κάτι χωράφια και την δεύτερη φορά ήταν ένας μόνος του εκεί που περνάνε οι γραμμές του τρένου και τις δύο φορές σχεδόν μέσα στα σπίτια.
 
 
Μάλιστα την πρώτη φορά εκεί πάνω από το γήπεδο του Κρυονερίου ήταν νωρίς το απόγευμα και είχα βγάλει ένα κουτάβι για να τρέξει και οι λύκοι το καλοκοίταζαν. Τους έβαλα τις φωνές για να τρομάξουν και να φύγουν όπως νόμιζα, αλλά εκείνοι παρέμειναν στην θέσεις τους ατάραχοι. Εννοείται ότι μάζεψα αμέσως το κουτάβι και έφυγα.
 
Κάποια στιγμή παλιότερα μου είχε πεθάνει ένα σκυλί λόγω ηλικίας και το είχα θάψει εκεί πάνω από το γήπεδο ( τότε δεν είχα δει ακόμα λύκους και δεν ήξερα) και μετά από καμιά βδομάδα που ξαναπέρασα ήταν ξεθαμένο και βρήκα μόνο το κεφάλι του. Με αυτά και με αυτά δεν τολμάω να βγάλω βόλτα τα σκυλιά μου για ξεμούδιασμα και τρέξιμο σε όλη την περιοχή και μιλάμε για μέρος που είναι προσβάσιμο σε πάρα πολύ κόσμο, επίσης ακριβώς εκεί πάνε και κατασκηνώνουν οι πρόσκοποι όπου αποτελούνται κυρίως από μικρά παιδιά και γενικότερα παίζει πολύς κόσμος ποδηλάτες περιπατητές κ.τ.λ”
 
Από ότι βλέπουμε οι “ευεργετικές” ( σύμφωνα με τις Μ.Κ.Ο) δράσεις των “σπάνιων” λύκων επεκτείνονται σταδιακά σε όλη την χώρα. Ας προσέχουν λοιπόν όσοι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή, μιας και οι λύκοι της Πάρνηθας (όπως άλλωστε και οι λύκοι στην υπόλοιπη χώρα) δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο σκυλίσιο κρέας…
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr
 
Να υπενθυμίσουμε ότι είμασταν οι πρώτοι που δημοσίευσαμε για την ύπαρξη λύκων στην Πάρνηθα. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ
 

 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ