Αρχική » Grid with Sidebar » Διακοπευουμε κυνηγωντας

Διακοπευουμε κυνηγωντας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Αρκετά με την οικονομική κρίση, τις δόσεις της εφορίας, τα προβλήματα, το άγχος. Ήρθε η ώρα των διακοπών να καθαρίσει το μυαλό μας , να φορτίσουμε μπαταρίες , να οπλιστούμε με υπομονή για ένα χειμώνα που προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολος από τον προηγούμενο. 

Έχω ήδη αρχίσει να φορτώνω, βαλίτσες,  ομπρέλες,  κουβαδάκια, ποδηλατάκια, όπλα, φυσίγγια, σκυλιά… Σας μπέρδεψα; Στη δική μας οικογένεια, λοιπόν,  καλοκαιρινές διακοπές και κυνήγι είναι ταυτόσημες έννοιες. 20 Αυγούστου αρχίζει η κυνηγετική περίοδος και δύο μέρες πριν οι διακοπές μας. Προορισμός; Αναλόγως τις φήμες για ορτύκια. Και κάπως έτσι καταλήγουμε πάντα στη Βόρειο Ελλάδα. Θα ήθελα κάποια στιγμή να μου εξηγήσει ένας άλλος κυνηγός, όχι ο δικός μου, γιατί τα ορτύκια και τα τρυγόνια  δε διαλέγουν ποτέ να πάνε σε κάποιο μέρος  πιο κοσμοπολίτικο όπως η Μύκονος , η  Σαντορίνη , η Ρόδος  και πολλά άλλα νησιά.  

Εντάξει, δε διαμαρτύρομαι, χαίρομαι που και φέτος θα μπορέσουμε να πάμε όλοι μαζί κάποιες  μέρες διακοπές .  Και είμαι σίγουρη ότι θα περάσουμε όμορφα. Άλλωστε το κυνήγι για τον άντρα μου είναι το καλύτερο αγχολυτικό και στη συνέχεια είναι πάντα ευδιάθετος και δραστήριος. Η ενδελεχής προετοιμασία του εξοπλισμού του, οι συζητήσεις με την κυνηγοπαρέα, η προσμονή ενός εξαμήνου, η αδρεναλίνη του στο αποκορύφωμα της και μόλις ξημερώσει η Δευτέρα, θα είναι σαν την αρκούδα που ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη της.  Έτοιμος για δράση. Τα πουλιά στη τσάντα δεν μετράνε για αυτόν , σημασία έχει ότι ξεκίνησε και ότι κάθε σαββατοκύριακο θα μπορεί να κάνει τη βόλτα του στη φύση που λατρεύει και τον ηρεμεί. 

Με την ευκαιρία της έναρξης του κυνηγιού αυτό που εύχομαι πάνω από όλα κάθε τέτοια εποχή είναι ασφαλή κυνήγια.  Μία νέα χρονιά αρχίζει και μαζί της γεννιούνται και νέες αγωνίες. Λίγο τα πάμπολλα χιλιόμετρα οδήγησης, λίγο η κούραση, λίγο τα δύσβατα βουνά και μονοπάτια, λίγο οι επιπόλαιοι κυνηγοί που πυροβολούν αστραπιαία κάτι που είδαν με την άκρη του ματιού τους, όλα αυτά μαζί είναι είναι αρκετά για να ανησυχώ σε κάθε του κυνήγι. Γι αυτό, φίλοι κυνηγοί, μην παρεξηγείτε και εμάς τις γυναίκες σας που σας καλούμε συχνά πυκνά στο κινητό. Δε σας ελέγχουμε, ούτε πια σας έχουμε πεθυμήσει τόσο πολύ, απλά βεβαιωνόμαστε ότι είστε καλά.

Φίλες μου, μη ξεχνάτε να του υπενθυμίζετε διακριτικά  κάθε τόσο έστω αναφερόμενες σε κάποιον άλλον ή σε κάτι που δήθεν ακούσατε πως το τουφέκι είναι ύπουλο και δε γνωρίζει κυρίους. Να τον προτρέπετε να φοράει το καπέλο και το γιλέκο χρώματος κυνηγετικό πορτοκαλί και ακόμη να  γνωρίζει πάντα που βρίσκονται οι υπόλοιποι της παρέας και να μην τρέχει στα ανώμαλα εδάφη με γεμάτο το όπλο.  Και ότι άλλο σκεφτείτε κι ας μας λένε γραφικές και κουραστικές.

Καλές διακοπές κορίτσια, καλή ξεκούραση και πάλι μαζί από Σεπτέμβριο.

 Και επειδή οι κυνηγοί δεν εύχονται «καλό κυνήγι» ο ένας στον άλλον, είναι γρουσουζιά ας πούμε μόνο στα αγόρια μας  «Καλή διασκέδαση».

Η γυναίκα του κυνηγού

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ