Αρχική » Grid with Sidebar » Διάσωση ζαρκαδιών από τη Θηροφυλακή της Ε’ΚΟΗ

Διάσωση ζαρκαδιών από τη Θηροφυλακή της Ε’ΚΟΗ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Την επούλωση των τραυμάτων του και την αποθεραπεία του, μετά τη φροντίδα που έτυχε για να απελευθερωθεί ξανά στο φυσικό περιβάλλον περιμένει ένα νεαρό ζαρκάδι που εντοπίστηκε τραυματισμένο το μεσημέρι της Τρίτης, από δύο επισκέπτες της περιοχής, που έκαναν πεζοπορία σε δασική περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή Κηπίνας, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

SVESTONOF

Το ζώο που έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, μεταφέρθηκε με τη μέριμνα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, του Δασαρχείου Ιωαννίνων και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στα Ιωάννινα, όπου εξετάστηκε από κτηνίατρο που περιέθαλψε τα τραύματά του.

Όπως επιβεβαίωσε και η κτηνιατρική εξέταση, τα τραύματα προήλθαν πιθανότατα κατά τη διάρκεια «πάλης» με άλλο ζαρκάδι. Αφού δέχθηκε τη φροντίδα των τραυμάτων του, το ζαρκάδι μεταφέρθηκε στον κλωβό του Δασαρχείου Ιωαννίνων, όπου και θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να απελευθερωθεί στο φυσικό περιβάλλον.

Την ίδια ημέρα, κατά τις πρωινές ώρες, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ ενημερώθηκε από το Δασαρχείο Μετσόβου για τον εντοπισμό ενός τραυματισμένου και αδύναμου να μετακινηθεί ζαρκαδιού, σε δασική περιοχή κοντά στην ΤΚ Ιτέας του Δήμου Ζαγορίου. Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κινήθηκε άμεσα και εντόπισε το ζαρκάδι που έφερε τραύματα πιθανότατα και αυτό, μετά από «πάλη» με άλλο ζαρκάδι. Το συγκεκριμένο ζώο ωστόσο δε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε κτηνίατρο, καθώς λίγη ώρα μετά έδειξε να ανακτά τις δυνάμεις του και επέστρεψε στο δάσος.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ με αφορμή και τα δύο περιστατικά επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του, προς τα Δασαρχεία Ιωαννίνων και Μετσόβου αντίστοιχα για την άμεση ενημέρωση και τα αντανακλαστικά που επέδειξαν όπως και για την διαχρονική συνεργασία.

Επειδή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τέτοιου είδους περιστατικά ως αποτέλεσμα της προσπάθειας των αρσενικών ζαρκαδιών να ορίσουν και να κυριαρχήσουν στην επικράτειά τους, είναι συνήθη, όσοι τυχόν εντοπίσουν κάτι ανάλογο μπορούν να απευθύνονται άμεσα στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και στις συναρμόδιες υπηρεσίες ώστε να υπάρχει η ταχύτερη δυνατή επέμβαση.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ