Αρχική » Grid with Sidebar » Δημ. Παντελάκης : Μια ελπίδα για το ΔΣ της ΣΤ’ΚΟΜΑΘ

Δημ. Παντελάκης : Μια ελπίδα για το ΔΣ της ΣΤ’ΚΟΜΑΘ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο Δημήτρης Παντελάκης ασχολείται με το κυνήγι πολλά χρόνια με το κυνήγι αλλά και με το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών. Στις τελευταίες ευρωβουλευτικές εκλογές βγήκε πρώτος σε σταυρούς με το Κ.Ε.Κ.
 
Πέρσι αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα για το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τελικά κατάφερε να εκλεγεί και να γίνει Πρόεδρος. Βρήκαμε τον Δημήτρη Παντελάκη στην Αθήνα, σε ένα επαγγελματικό ταξίδι και μας μίλησε για όλα. 
 
Κλείσατε ένα χρόνο ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;Είδαμε αρκετές πρωτοποριακές δράσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Πείτε μας δυο λόγια για τις δράσεις αυτές και τι σκοπεύετε να κάνετε για την επόμενη χρονιά.
 
Αμέσως μετά την συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ πέρσι τον Απρίλιο, δώσαμε προτεραιότητα στην έκδοση αδειών Θήρας που θα ξεκινούσε σε λίγες μέρες και εκδώσαμε ένα εγχειρίδιο κυνηγού με πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Αποκτήσαμε μηχάνημα χρεωστικών και πιστωτικών καρτών για τη διευκόλυνση των μελών μας όσον αφορά την πληρωμή της συνδρομής τους σε τρεις δόσεις.  Συναντηθήκαμε με όλους τους όμορους συλλόγους,  με την ηγεσία της ΚΟΜΑΘ και με τους επαγγελματίες των κυνηγετικών ειδών και λύσαμε αρκετά θέματα. 
 
Μετακομίσαμε την Λέσχη Κυνηγών Καλαμαριάς σε νέο κτίριο – στολίδι – σε κεντρικό δρόμο που είναι διαφήμιση για το κυνήγι. Επίσης, μειώσαμε όλα τα ενοίκια που έχει ο σύλλογος και την μισθοδοσία των δύο υπαλλήλων.  Δραστηριοποιηθήκαμε έντονα στην ενημέρωση των μελών μας μέσω Internet, Facebook και SMS και ολοκληρώνουμε το νέο Site του συλλόγου μας. 
 
Επίσης, οργανώθηκαν πολλές δράσεις με τις λέσχες και τους ομίλους μας όπως δενδροφυτεύσεις, σεμινάρια, αιμοδοσίες, συνεργασία με την κτηνιατρική σχολή κτλ. Επισκευάσαμε ένα ξύλινο σπίτι από κορμούς που υπάρχει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας με σκοπό να γίνει μουσείο θηραμάτων και ταυτόχρονα καθαρίσαμε και σπείραμε το κτήμα μας περίπου 35 στρεμμάτων. 
 
Τον Απρίλιο οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του συλλόγου με σημαντικά έσοδα για το σύλλογο. Συχνά αντιμετωπίζουμε αρκετά θέματα καταγγελιών  και προσπαθούμε να δίνουμε την καλύτερη δυνατή λύση.  Η κυνηγετική δραστηριότητα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε αρκετά πράγματα και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση και την ενημέρωση της κοινωνίας.
 
-Τι κάνατε για το χρέος του ΚΣΘ προς την ΚΟΜΑΘ που δημιουργήθηκε από τις μη καταβληθέντες έκτακτες εισφορές;
 
Το νέο ΔΣ του ΚΣΘ που συγκροτήθηκε σε σώμα αρχές Ιουλίου του 2015 είχε να αντιμετωπίσει τον πλειστηριασμό ακινήτου εντός λίγων ημερών (22/07/2015) από την ΚΟΜΑΘ, λόγω χρεών από την έκτακτη εισφορά.  Αποφασίσαμε την αποπληρωμή του χρέους, την λήξη των δικαστηρίων και συμφωνήσαμε τον τρόπο εξόφλησης καταβάλλοντας την πρώτη δόση 30.000€ τον Οκτώβριο του 2015.
 
-Την άλλη Κυριακή θέτετε υποψηφιότητα για το ΔΣ της ΣΤ’ΚΟΜΑΘ; Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να θέσετε υποψηφιότητα;
 
Θα είμαστε υποψήφιοι τρία μέλη του συλλόγου μας στην ΚΟΜΑΘ και ελπίζουμε στην εκλογή μας την Κυριακή 22 Μαΐου 2015 γιατί πιστεύουμε ότι οι δευτεροβάθμιες κυνηγετικές οργανώσεις πρέπει να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο και να έχουν περισσότερες δράσεις.
 
Στόχος μας είναι να πείσουμε τους κυνηγούς και την κυνηγητική ηγεσία να αλλάξουν αρκετά σημαντικά θέματα, με τα οποία δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι σήμερα.  Πρέπει να ασχοληθούμε με τα καταστατικά, την θηροφυλακή, την εξωστρέφεια,  την κοινωνία και πολλά άλλα θέματα που αφορούν τα κυνηγετικά δρώμενα στην χώρα μας.  Αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν τα παραπάνω. Χρειάζεται όμως να ασχοληθούμε στοχευμένα στις νέες σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας.  
 
 
Μαζί με τον Σωτήρη Δημηρόπουλο. Και οι δυο υποψήφιοι για το ΔΣ της ΣΤ’ΚΟΜΑΘ
 
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρέπει να πείσουμε τους κυνηγούς και την κυνηγετική ηγεσία ότι πρέπει να βρεθεί λύση έτσι ώστε να προκύψει μία πολιτική κίνηση, από την πλευρά των κυνηγών μέσα όμως από την κυνηγετική ηγεσία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να έχουμε φωνή που θα ακούγεται.
 
-Στις τελευταίες Ευρωεκλογές οι κυνηγοί σας τίμησαν με την ψήφο τους και πήρατε τους περισσότερους σταυρούς από όλους τους υποψηφίους στο ΚΕΚ; Θα είστε υποψήφιος και στις επόμενες εκλογές;
Η εμπειρία μου από τις τελευταίες ευρωεκλογές, στις οποίες  με τίμησαν οι συνάδελφοι και φίλοι και με ανέβασαν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου, με έπεισε ότι πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε μία τέτοια κίνηση. Με τις σημερινές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες και με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα κυνηγετικά θέματα, τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. 
 
Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε  για ανταγωνισμούς ούτε για εγωισμούς να δημιουργούμε οποιοδήποτε πρόβλημα.  Υπάρχουν οι καταστατικές διαδικασίες που μέσα από αυτές θα γίνουν  οι οποιεσδήποτε ενέργειες απαιτηθούν.  
 
Θέτω τον εαυτό μου διαθέσιμο για οποιαδήποτε θέση απαιτείται και έχω την όρεξη το χρόνο και το κουράγιο να βοηθήσω όπου απαιτηθεί. 
 
 
Με τα δυο μεγάλα του πάθη. Τα σκυλιά και τα αγριογούρουνα
 
-Ποιό είναι το σχόλιό σας για τον Εθνικό Διάλογο που προκήρυξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος;
Θεωρώ ότι ήταν καλή η κίνηση της ΚΣΕ να αποχωρήσει από τον προσχηματικό διάλογο που οργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ίσως να έπρεπε να αποχωρήσουμε νωρίτερα. Πρέπει τις δύσκολες αυτές ώρες να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε όλα μας τα “όπλα” τις αλλεπάλληλες επιθέσεις στο κυνήγι που τόσο αγαπάμε.
 
Αυτός είναι ο Δημήτρης Παντελάκης.  Ένας παθιασμένος κυνηγός και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ο ιδανικός συνδυασμός για την Προεδρία του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.!!!!!
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ