Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Δημιουργια «Ζωνων Ελεγχομενης Θηρας» στον Αμβρακικο

Δημιουργια «Ζωνων Ελεγχομενης Θηρας» στον Αμβρακικο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

 

Η νέα ρύθμιση που υπογράφτηκε από τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη για τη δημιουργία «Ζωνών Ελεγχόμενης Θήρας», στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, ανταποκρίνεται σε μια προσπάθεια ετών, της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που χαίρει εκτιμήσεως της τοπικής κοινωνίας αλλά και μελών του Φορέα Διαχείρισης.

 

Το κυνήγι θα επιτρέπεται διαφορετικές μέρες σε κάθε Zώνη, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η φύλαξη. Η ρύθμιση έρχεται να αποδείξει ότι η θήρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προστασίας και διαχείρισης υγροτόπων.Αλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συμβατή και απαραίτητη η συμμετοχή των κυνηγών στη διαχείριση και προστασία των υγροτόπων.

 

Ετσι, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, μετά την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, θα συνεργαστεί από κοινού με τον Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού αλλά και τις δασικές υπηρεσίες Αρτας και Πρέβεζας, για να καταρτίσουν το σχέδιο «Φύλαξης – επόπτευσης στο σύνολο της έκτασης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού».

 

Πηγή : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63885130

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ