Αρχική » Grid with Sidebar » «Δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού κυνηγώντας», αναφέρουν Σύλλογοι της Κρήτης

«Δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού κυνηγώντας», αναφέρουν Σύλλογοι της Κρήτης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Νεάπολης, Οροπεδίου Λασιθίου και Σητείας έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες που επιχειρούν να αποδείξουν στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια του κυνηγιού στο βουνό, καθώς το κυνήγι, για λόγους ασφαλείας, δε γίνεται με τους κυνηγούς να βρίσκονται ο ένας κοντά στον άλλον.

SVESTONOF

Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στην παραμονή τους στην ύπαιθρο να δημιουργηθεί συγχρωτισμός. Υποστηρίζουν επίσης ότι το κυνήγι είναι, όπως πολλά άλλα, ένα σπορ-χόμπι, που δε διαφέρει από το τρέξιμο, την ορειβασία ή την ποδηλασία.

«Ενημερώνουμε τα μέλη των Συλλόγων μας πως όλοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του νομού Λασιθίου, ενωμένοι και ο καθένας ξεχωριστά, κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί λύση και να επιτρέπεται η μετακίνησή μας στην ύπαιθρο για κυνήγι. Επισημαίνουμε επίσης πως περιμένουμε απάντηση σχετικά με την ένταξη του κυνηγιού σε κάποια από τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες, καθώς στο ΦΕΚ με τα μέτρα δε διευκρινίζεται, και μέχρι να γίνει αυτό σεβόμαστε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι 5 Κυνηγετικοί Σύλλογοι του νομού Λασιθίου.

Ζητούν επανεξέταση της απόφασης

Όπως ζητούν τα μέλη των 5 Κυνηγετικών Συλλόγων του νομού Λασιθίου να γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση ότι το χόμπι που έχουν επιλέξει δεν είναι ένα ομαδικό άθλημα που έχει επαφή σώμα με σώμα, άλλα ένα μοναχικό κατά βάση σπορ που γίνεται στην ερημιά και στην ηρεμία της φύσης, προσφέροντας και σωματική άσκηση αλλά και ψυχολογική ηρεμία, αφού ο κυνηγός ξεφεύγει από την πόλη και τον συγχρωτισμό σε σπίτια με παρέες, έτσι και οι ερασιτέχνες αλιείς για τους ίδιους ακριβώς λόγους ζητούν να αρθούν οι απαγορεύσεις που τους αφορούν και να επιτραπεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας να μπορούν να παίρνουν το βαρκάκι τους και να βγαίνουν για ψάρεμα, όποτε το επιτρέπει ο χειμωνιάτικος καιρός.

«Άδικη η απαγόρευση»

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι εντελώς άδικα και για τους κυνηγούς αλλά και για τους ερασιτέχνες αλιείς. Στο βουνό οι κυνηγοί, που συνήθως κυνηγούν σε ζευγάρια, απέχουν πάνω από 50 μέτρα ο ένας με τον άλλον. Οι δε ερασιτέχνες αλιείς που ψαρεύουν με μικρά σκάφη 3-5 μέτρων είναι συνήθως μόνοι ή με έναν φίλο ή συγγενή τους. Στο πέλαγος δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα δύο σκάφη να έρθουν ποτέ κοντά, άρα δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα οι ερασιτέχνες αλιείς να είναι φορείς της νόσου του κορωνοϊού και να κολλήσουν κάποιον άλλον ερασιτέχνη αλιέα μέσα στη θάλασσα, αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση ποτέ να τον πλησιάσουν σε κοντινή απόσταση. Όπως στο κυνήγι, έτσι και στο ψάρεμα υπάρχουν κανόνες ασφαλείας και τακτικές που δεν επιτρέπουν στους κυνηγούς και στους ψαράδες να συγχρωτίζονται. Όπως δε λένε οι επιστήμονες, ο κορωνοϊός διασπείρεται κυρίως στους εσωτερικούς χώρους.

Ας επανεξετάσουν λοιπόν την απόφαση που έλαβαν και ας εκδώσουν μια νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, άρσης της απαγόρευσης για το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα, για να μπορούμε να επιστρέψουμε στη φύση που αγαπούμε, δηλαδή στο βουνό και στη θάλασσα», μας είπε ο κ. Νίκος Ρηγάκης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιεράπετρας.

https://www.neakriti.gr/

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ