Αρχική » Grid with Sidebar » Δεν έχουν τελειωμό οι επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Δράμα

Δεν έχουν τελειωμό οι επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Δράμα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 30/12/17 μια ημέρα πριν την εκπνοή της χρονιάς, στην τοποθεσία “1500” στην ευρύτερη περιοχή της Μαγούλας στην Δράμα σε κυνήγι αγριόχοιρου.

SVESTONOF

Αυτή την φορά το “λαχείο” κλήρωσε στον συνάδελφο Βασίλη Σιδηρόπουλο (σαν ματωμένο “δώρο” για την μεθεπόμενη που ήταν η ονομαστική του εορτή και για να του πάει “καλά” το νέο έτος) και στον άτυχο σκύλο του Μόρτη, 3.5 ετών, ράτσας Γκριφόν.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στον σκύλο του, ο ίδιος ο Βασίλης : ” Η επίθεση έγινε Σάββατο 30/12/17 πρωινή ώρα γύρω στις 08:00 στο “1500” στην ευρύτερη περιοχή της Μαγούλας στην Δράμα, όπου όλη η παρέα ( 8 άτομα και 3 σκυλιά) είχαμε πάει για κυνήγι αγριόχοιρου. Τα σκυλιά είχαν σηκώσει ένα αγριογούρουνο και το κυνηγούσαν σε σχετικά κοντινή απόσταση από εμένα, ξαφνικά τα 2  γύρισαν στα πόδια μου πολύ φοβισμένα και δεν ξανά απομακρύνθηκαν. Ο Μόρτης όμως στον οποία φορούσα κολάρο GPS δεν γύρισε  και έτσι αφού ειδοποίησα τους υπόλοιπους, ότι εγώ είμαι ο πιο κοντινός στον σκύλο, ξεκίνησα να ψάχνω γιατί έδειχνε στο μηχάνημα ότι είναι σταματημένος- ακίνητος και νόμιζα ότι είναι στάμπα στο γουρούνι.

Εκείνη την στιγμή ούτε είδα ούτε άκουσα κάτι άλλο. Ωστόσο όσο πλησίαζα στο στίγμα που έδειχνε το Gps άρχισα να ανησυχώ γιατί δεν άκουγα γαβγίσματα που υποδηλώνουν στάμπα. Είχα φτάσει πια περίπου στα 15 με 20 μέτρα όταν άκουσα ξεκάθαρα γρυλίσματα και ήχους από κόκαλα να σπάνε, χωρίς ωστόσο να έχω οπτική επαφή λόγω της πυκνής βλάστησης. Τρέχοντας πια έβαλα τις φωνές και οι λύκοι έφυγαν. Έκανα συνολικά γύρω στα 15 με 20 λεπτά να φτάσω στο σκυλί το οποίο το βρήκα στο χάλι που βλέπετε.”

Ο Βασίλης συνεχίζει : ” Ο Μόρτης δεν είναι τα πρώτο σκυλί που χάνουμε από λύκους !!! Πριν 2 μήνες περίπου, στην τοποθεσία Πέρασμα Δράμας χάσαμε με τον ίδιο τρόπο άλλο ένα σκύλο, τον Μπαράκο, 5 χρονών από λύκαινα που εκπαίδευε τα χρονιάρικα κουτάβια της, τότε ήταν ο πατέρας μου που είχε προλάβει να την δει από απόσταση !!! Από τότε δεν ξαναπατήσαμε στο Πέρασμα, αλλάξαμε περιοχή αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε με ασφάλεια για τα σκυλιά μας, γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!!”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ