Αρχική » Grid with Sidebar » Δελτιο Λαθροθηριας

Δελτιο Λαθροθηριας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο. Μπράβο για ακόμη μια φορά στα παιδιά της θηροφυλακής για τις συλλήψεις.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 : 00 νυχτερινή, οι δύο θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων Τζώρτζης Αδάμ και Λάμπος Ευάγγελος , εκτελώντας νυχτερινή περιπολία εντόπισαν όχημα να φωτίζει με προβολείς μεγάλης ισχύος στην περιοχή Γαιδουροβούνι με σκοπό την λαθροθηρία.

Αμέσως έστησαν μπλόκο στο οποίο δεν σταμάτησαν οι 3 δράστες και ακολούθησε καταδίωξη και μετά από μεγάλη απόσταση κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα τύπου κλούβα αγροτικό. Κατά τον έλεγχο των θηροφυλάκων βρέθηκε ο ένας δράστης να κάθεται στη συρόμενη πόρτα του αυτοκινήτου κρατώντας όπλο στα χέρια , ενώ βρέθηκαν ακόμη άλλα  δύο όπλα εκτός θήκης , προβολείς φυσίγγια κ.τ.λ.. Οι δράστες αρνήθηκαν να παραδώσουν τα παράνομα μέσα και προέβαλλαν μεγάλη αντίσταση ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας.
Για κακή τους τύχη, οι θηροφύλακες κατέγραψαν τα στοιχεία των 3 δραστών, τους αριθμούς των όπλων και του αυτοκινήτου , γιατί πριν φτάσει στο σημείο το περιπολικό τράπηκαν σε φυγή για να αποφύγουν το αυτόφωρο. Αφού ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή για την σύλληψη των δραστών από την Αστυνομία, ενώ οι θηροφύλακες κατέθεσαν μηνύσεις εναντίων τους με αποτέλεσμα οι δράστες να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη με αρκετές κατηγορίες.  Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους δύο θηροφύλακες για τον επαγγελματισμό που έδειξαν καθώς και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων και του Δασαρχείου Μολάων.


ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΔΟΞΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Καλδής Γεώργιος και Μπάκας Βασίλειος μαζί με τον Δασοπόνο της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας Γεωργακόπουλο Δημήτριο την 13η Σεπτεμβρίου 2012 περί ώρας 04:00 τα ξημερώματα διενεργώντας περιπολία για την πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας στην περιοχή Βλαχόπουλο του Δήμου Πύλου-Νέστορος συνέλαβαν τους Κ.Α. κάτοικο Βλαχόπουλου και Κ.Σ. κάτοικο Μεταμόρφωσης να θηρεύουν παράνομα ορτύκια τη νύχτα χρησιμοποιώντας ηχομιμητική συσκευή, ηλεκτρικούς φακούς και αεροβόλο τυφέκιο. Κατόπιν τούτου προέβηκαν στην κατάσχεση των παραπάνω αναφερομένων πειστηρίων παράνομης θήρας στην δημοπράτηση των θηρευμένων ορτυκιών και στην μήνυση των δραστών. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλου καταδικάζει τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, ευτυχώς ελαχίστων λαθροκυνηγών, και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων. 

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ