Αρχική » Grid with Sidebar » Δείτε βίντεο με τους λύκους στην Πάρνηθα

Δείτε βίντεο με τους λύκους στην Πάρνηθα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι λύκοι στην Πάρνηθα φαίνεται πως πλέον δεν φοβούνται και πλησιάζουν όλο και περισσότερο τους ανθρώπους, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

SVESTONOF

Πολύς λόγος έχει γίνει για τους λύκους στην Πάρνηθα μετά την επίθεση ενός λύκου, κοντά στο καταφύγιο Μπάφι, στο κατοικίδιο του δημοσιογράφου και διευθυντή προγράμματος του Myradio, Νίκου Νικολακόπουλου, ο οποίος έκανε βόλτα με την κόρη του στο βουνό.

Ο διαχειριστής του καταφυγίου Μπάφι, Γιάννης Χέλης, έχει καταγράψει στο παρελθόν εμφανίσεις λύκων στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα έχει ανεβάσει στο Instagram βίντεο με το άγριο ζώο κοντά στο καταφύγιο.

Ο Γιάννης Χέλης, ένας από τους ανθρώπους που ζει νυχθημερόν στο βουνό, μίλησε για την επανεμφάνιση των λύκων στο βουνό της Πάρνηθας την τελευταία δεκαετία και εξήγησε πως η ανθρώπινη παρέμβαση έχει κάνει τους λύκους να πλησιάζουν όλο και περισσότερο τους ανθρώπους.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στο iefimerida.gr: «Οι λύκοι είχαν εξαφανιστεί από την Πάρνηθα για πολλές δεκαετίες. Εμείς τους είδαμε για πρώτη φορά να επανεμφανίζονται στο βουνό το 2012. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, το τελευταίο τετράμηνο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πιο κοντά στον άνθρωπο. Χωρίς να είμαι ειδικός, πιστεύω ότι έχουν εξοικειωθεί με τον κόσμο που ανεβαίνει στην Πάρνηθα. Ενδεχομένως επειδή οι πολίτες αφήνουν σκουπίδια και βρίσκουν κάτι να φάνε. Βέβαια, περιστατικό επίθεσης σε σκύλο δεν έχει ξανασημειωθεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι πλησιάζουν πλέον κοντά σε περιοχές που υπάρχει ανθρώπινη παρουσία».

«Βλέπουμε έναν συγκεκριμένο λύκο»

Ο Γιάννης Χέλης συνεχίζει την περιγραφή του για τα άγρια θηλαστικά της Πάρνηθας: «Βλέπουμε συχνά έναν συγκεκριμένο λύκο. Όχι πολύ κοντά στο καταφύγιο, αλλά κοντά στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων. Εκεί τον βλέπουμε αλλά και σε διάφορα μονοπάτια του βουνού. Ο συγκεκριμένος είναι μοναχικός λύκος. Πλησιάζει αρκετά κοντά στα αυτοκίνητα και τον έχει φωτογραφίσει αρκετός κόσμος».

Πηγή : iefimerida.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ