Αρχική » Grid with Sidebar » Δέσμευσαν 3.000 στρέμματα και απαγορεύουν το κυνήγι μέχρι το…2030!

Δέσμευσαν 3.000 στρέμματα και απαγορεύουν το κυνήγι μέχρι το…2030!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένας πραγματικός… παράδεισος για πτηνά και όχι μόνο δημιουργείται στην περιοχή του φράγματος Αποσελέμη καθώς πλέον ο ταμιευτήρας έχει γεμίσει και η πανίδα εμπλουτίζεται! Αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη προστασίας της περιοχής και ήδη η Διεύθυνση Δασών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης απαγόρευσε το κυνήγι σε μια περιοχή 3000 στρεμμάτων ως το…2030! Στο φράγμα είναι πάνω από 20 εκατομμύρια κυβικά νερού, τέτοιες ποσότητες επηρεάζουν και το μικροκλίμα και προσελκύουν πουλιά και όχι μόνο από πολλές άλλες περιοχές κι εκτός Κρήτης.
 
Εκεί δημιουργείται  ένας νέος υδροβιότοπος με πολλά  θετικά επακόλουθα για τη χλωρίδα, την πανίδα και το μικροκλίμα, ακόμα και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τόσο από ντόπιο όσο και από ξένο τουρισμό αναφέρουν οι ειδικοί εξηγώντας την απόφαση που λένε ότι…αργησε Κιόλας!
 
Στην απόφαση αναφέρεται:
 
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
 
Την απαγόρευση κυνηγίου  μέχρι 1η Μαρτίου 2030 σε  έκταση 2.804 στρεμμάτων στην περιοχή του Φράγματος Αποσελέμη Ν.Ηρακλείου. Η έκταση των 2.804 στρεμμάτων έχει αποτυπωθεί σε χάρτη με υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη της κτηματολόγιο κλίμακας 1:20.000.
 
«Η ζώνη αρχίζει από το δυτικό όριο του οικισμού Αβδού και με κατεύθυνση  δυτική ακολουθεί την νέα διανοιχθείσα οδό βορειοανατολικά του ταμιευτήρα του Φράγματος Αποσελέμη, μέχρι τα όρια του οικισμού Ποταμιές, τα οποία ακολουθεί. Από εκεί, ακολουθεί τη νέα διάνοιξη ασφαλτόδρομου νότια του οικισμού των Ποταμιών, με κατεύθυνση τον οικισμό του Αβδού και φτάνει  μέχρι τα όρια του οικισμού Αβδού, απ’ όπου και ξεκίνησε.»
 
Η Δ/νση Δασών Ηρακλείουπαρακαλείται για την έκδοση της σχετικής Δασικής Απαγορευτικής Διάταξης Θήρας, μετά την δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
Από τη δημοσίευση της εν λόγω Απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού»
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ