Αρχική » Grid with Sidebar » Γλυτωσε το ελαφακι

Γλυτωσε το ελαφακι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Σ’ ένα κανάλι που μεταφέρει νερό του Μόρνου προς το λεκανοπέδιο της Αττικής έπεσε το νεαρό αρσενικό ελαφάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες. Οι υπάλληλοι της Ε.ΥΔ.Α.Π. το βρήκαν σφηνωμένο σε μια σχάρα του καναλιού στην περιοχή του Αυλώνα πίσω από το στρατόπεδο και ειδοποίησαν την ΑΝΙΜΑ.

Η ομάδα της ΑΝΙΜΑ, η Άννα, ο Νικήτας, η Μαρία και ο κτηνίατρος Αχιλλέας Ακρίβος βρέθηκαν επί τόπου. Το ζώο πήρε αγωγή για το σοκ, ράφτηκαν οι πιο βαθιές εκδορές και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ε.ΥΔ.Α.Π. στο βουνό, όπου μετά από αρκετή ώρα αποφάσισε να σηκωθεί και χάθηκε πηγαίνοντας προς τους θάμνους ίσως για να βρει τη μαμά του.

Το ζώο προφανώς δεν «διάβασε» την προειδοποιητική πινακίδα που έχει τοποθετήσει η Ε.ΥΔ.Α.Π. σ’ ένα κανάλι – παγίδα για άγρια ζώα. Αυτό στάθηκε τυχερό…

Δυστυχώς τέτοια περιστατικά όπως πληροφορηθήκαμε συμβαίνουν συχνά και σε αυτά τα κανάλια πολύ συχνά πνίγονται και ελάφια και κάποιες φορές και άνθρωποι. Δυστυχώς το κόστος κάλυψης του καναλιού λόγω του μήκους είναι μεγάλο γι’ αυτό και παραμένει ανοιχτό.

Κείμενο και φωτογραφίες : zoosos.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ