Αρχική » Grid with Sidebar » Γ’ΚΟΠ : Κανεις χωρις πορτοκαλι γιλεκο

Γ’ΚΟΠ : Κανεις χωρις πορτοκαλι γιλεκο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Με αφορμή και το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό 4ο στην σειρά για φέτος όπου σε κυνήγι αγριόχοιρου έχασε την ζωή του συνάδελφος κυνηγός και μάλιστα από τα χέρια του αδερφού του, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου δήλωσε χαρακτηριστικά:
 
«Είμαι λυπημένος και ταυτόχρονα πάρα πολύ οργισμένος από τα θανατηφόρα συμβάντα στο κυνήγι του αγριόχοιρου. Δεν νοείται να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα στο κυνήγι που να καταλήγουν στον θάνατο. Είναι αδιανόητο το κυνήγι μας να καταλήγει να κλείνει σπίτια οικογενειών, γιατί απλά κάποιοι δεν φρόντισαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν να μην φοράνε το φωσφοριζέ πορτοκαλί γιλέκο οι κυνηγοί που ασκούν το κυνήγι εδαφόβιων θηραμάτων και πολύ περισσότερο στο κυνήγι του αγριόχοιρου όπου τα σκάγια είναι θανατηφόρα. Δεν είναι δυνατόν από την μια στιγμή στην άλλη κυνηγοί άσχετοι με το κυνήγι του αγριόχοιρου να ασκούν το κυνήγι του και να γίνονται δεχτοί από τις ομάδες δίχως να έχουν δει ούτε σε εικόνα πως είναι ο αγριόχοιρος.
 
Σαφώς ευθύνη φέρουν και οι ομαδάρχες οι οποίοι οφείλουν να μην δέχονται κυνηγούς στην ομάδα τους εάν δεν φέρουν διακριτικό γιλέκο και επιπλέον εάν πρωτίστως δεν τους έχουν μυήσει στους κανόνες ασφαλείας για την άσκηση αυτού του είδους του κυνηγίου. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται μέλη ομάδας γουρουνοκυνηγών άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία. Δεν είναι δυνατόν να πυροβολεί κανείς χωρίς να βλέπει το θήραμα. Δεν είναι δυνατόν να πυροβολεί κανείς τον θάμνο επειδή κουνήθηκε. Σαφέστατα το φωσφοριζέ γιλέκο γίνεται πολύ πιο εύκολα αντιληπτό και μπορεί να αποτρέψει τον τραυματισμό ή και τον θάνατο κάποιου. Το σημαντικότερο είναι η ΠΡΟΣΟΧΗ.!!!! 
 
Σε συνέχεια λοιπόν αυτής της άμυαλης συμπεριφοράς κάποιων που εκτός του ότι στοίχησαν την ζωή συναδέλφων, δίνουν την ευκαιρία σε κάποιους άλλους να λοιδορούν και το ίδιο το κυνήγι και ενώ φυσικά δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση της τιμωρίας όσων δεν φέρουν πορτοκαλί γιλέκο κατά την άσκηση του κυνηγίου των εδαφόβιων θηραμάτων με ποινή η οποία να ανέρχεται σε πρόστιμο των 2.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που υποπέσει εκ νέου στο αδίκημα το πρόστιμο να ανέρχεται στις 10.000 ευρώ. 
 
Φτάνει πια.!!!! Η παραδειγματική τιμωρία είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν παίζουμε με την ζωή μας και με την ασφάλεια και την ζωή των συναδέλφων μας. Για να καταλάβουν ότι το κυνήγι είναι για όλους μας πάθος και διασκέδαση και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δίνουν «πάτημα» σε όσους κακόβουλους θέλουν να σπιλώσουν την δραστηριότητά μας.
 
Επίσης, πολύ αυστηρή ποινή πρέπει να ισχύει για όσους χρησιμοποιούν στο κυνήγι τους ηχομιμητικές συσκευές (τα γνωστά μαγνητόφωνα), με κατάσχεση όλων των μέσων κυνηγίου, πρόστιμο 1.000 ευρώ και σε περίπτωση επανάληψης του αδικήματος, το πρόστιμο να ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.
 
Χάρις αυτών των εξυπνάκηδων κατσαπλιάδων αυτή την στιγμή στην χώρα μας κινδυνεύει να απαγορευτεί το κυνήγι του ορτυκιού οριστικά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι εξαιτίας ορισμένων κασετοφονιάδων, που αν και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να φωνάζουμε για την ζημιά που προκαλούν στο θήραμα και στο κυνήγι γενικότερα, αυτοί εξακολουθούν να το παίζουν πονηροί σε βάρος των νομίμων κυνηγών κάτι που θα έχει ως συνέπεια να χάσουμε το κυνήγι του ορτυκιού στην Ελλάδα. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε όσα περισσότερα μέτρα μπορούμε για να τιμωρηθούν παραδειγματικά και όσοι εμπορεύονται αυτά τα συστήματα τα οποία εφοδιάζουν στους κυνηγούς.
 
Πρέπει να γίνει η αρχή του τέλους για όσους με περίσσεια απερισκεψία αλλά και για όσους συνειδητά έχουν θέσει το κυνήγι στην χώρα μας στην γωνία έτσι ώστε να δεχόμαστε απανωτά χτυπήματα, ενώ παράλληλα κάποιοι άλλοι πανηγυρίζουν στηρίζοντας τα επιχειρήματά τους για κατάργηση του κυνηγίου στην έλλειψη κυνηγετικής παιδείας και στην εσκεμμένη λαθροθηρία.»
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ