Αρχική » Grid with Sidebar » Γιορτη κυνηγων στον Αγιοθοδωρα…VIDEO

Γιορτη κυνηγων στον Αγιοθοδωρα…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την συμμετοχή εκατοντάδων κυνηγών και συμπολιτών μας  πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις το Σάββατο και Κυριακή 23 & 24 Μαρτίου 2013, στον ιστορικό λόφο του ΑγιοΘόδωρα  Τριπόλεως. Το εξωκκλήσι  είναι χτισμένο εκεί ακριβώς που  ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μετά την Άλωση της Τριπολιτσιάς έχτισε μια μικρή εκκλησία τους Αγίους Θεοδώρους.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε εσπερινός. Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παρακολούθησε τον εσπερινό μαζί με δεκάδες πιστούς.  Την Κυριακή το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε μνημόσυνο για τον μεγάλο απελευθερωτή του γένους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Πριν την έναρξη των σκοπευτικών  αγώνων ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Δημοσθένη Ροϊνιώτη για την πολύχρονη προσφορά του ως επίτροπος στην εκκλησία του Αγιοθόδωρα.

Στους σκοπευτικούς αγώνες στην αρχή  διαγωνίσθηκαν οι κυνηγοί και μετά οι σκοπευτές. Τους αγώνες παρακολούθησαν πλήθος  κόσμου  που επισκέφθηκαν το ιστορικό εξωκλήσι.  

Τις εκδηλώσεις  τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κοσκινάς, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου & περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Καλτεζιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σκοπευτικοί αγώνες έχουν τις ρίζες τους από τα χρόνια της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσιάς το 1821, όπου ο Κολοκοτρώνης και τα παλικάρια του στον ιστορικό λόφο πραγματοποιούσαν σκοπευτικούς αγώνες για να εξασκούνται στο σημάδι και να είναι ετοιμοπόλεμοι

Λίγα μέτρα από το εξωκλήσι βρίσκεται το κάθισμα του Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για έναν ριζιμιό βράχο όπου η παράδοση αναφέρει ότι εκεί καθόταν ο Κολοκοτρώνης, αγνάντευε την Τριπολιτσιά και σχεδίαζε  την απελευθέρωση της.

Δεκάδες πιστοί μάλιστα την ημέρα αυτή καταφτάνουν στον ιστορικό λόφο πεζοί διασχίζοντας  το μονοπάτι που ξεκινά κοντά από το 11ο Σύνταγμα και φτάνει στο εξωκλήσι.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο arcadiaportal.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ