Αρχική » Grid with Sidebar » Γινονται νοθειες στις εκθεσεις μορφολογιας;

Γινονται νοθειες στις εκθεσεις μορφολογιας;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Αν προσέξετε σε όλες τις ανακοινώσεις που εκδίδουν οι κυνοφιλικοί όμιλοι αναφέρουν στο τέλος “…Απαραίτητο το βιβλιάριο υγείας και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.”. Σε όσες εκθέσεις όμως έχω παραβρεθεί δεν είδα να γίνεται κάποιος έλεγχος στο βιβλιάριο υγείας και πιο πολύ δεν είδα κάποιος να ελέγχει με τη βοήθεια κάποιου scanner τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του σκύλου. 

 

Ο ηλεκτρονικός αριθμός σήμανσης (το τσιπάκι ) του σκύλου είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από κάποιον άλλο. Γιατί – αν σκεφτώ λίγο πονηρά – αν έχω κάποιο σκύλο που είναι πολύ καλός μορφολογικά τι με εμποδίζει να του αλλάξω λουράκι και να τον κατεβάσω σε  περισσότερες από μια κατηγορίες, με ή χωρίς τις ευλογίες των διοργανωτών; Κανείς!

 

Τέτοιες έγγραφες καταγγελίες έφτασαν στο ΔΣ του Όμιλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη και το ΔΣ αποφάσισε να δράσει. 

 

Στην τελευταία έκθεση που διοργάνωσε στην Άρνισσα, επιστράτευσε ένα κτηνίατρο ο οποίος έλεγχε τα βιβλιάρια υγείας των σκύλων και με ένα scanner έλεγχε τον αριθμό σήμανσης. Όταν έμαθαν ότι  θα γίνει έλεγχος στα τα βιβλιάρια και τα τσιπάκια των σκύλων ως δια μαγείας οι συμμετοχές μειώθηκαν και από 33 έμειναν περίπου 20. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποιοι αν και παρευρέθηκαν στην έκθεση δεν κατέβασαν κάποια από τα σκυλιά. Για παράδειγμα στην κατηγορία κουταβιών είχαν δηλώσει συμμετοχή 7 κουτάβια και τελικά κατέβηκε μόνο ένα. (Κάποια κουτάβια έκαναν βόλτες στο χώρο της έκθεσης αλλά τελικά δεν συμμετείχαν).

 

Κάποιος διαγωνιζόμενος έφερε βιβλιάριο υγείας χωρίς τις απαραίτητες σφραγίδες από τον κτηνίατρο, καθώς και χωρίς τα αυτοκόλητα από τα εμβόλια. Φυσικά και αποκλείστηκε από την έκθεση.

 

Κάποιος άλλος διαγωνιζόμενος έφερε σκύλο με άλλο τσιπάκι από αυτό που είχε δηλώσει και είχε την απαίτηση να συμμετέχει στον διαγωνισμό. Είναι σαν να σου κάνει έλεγχο η τροχαία και να μην δείχνεις το δικό σου δίπλωμα αλλά το δίπλωμα του πατέρα σου. Φυσικά και αποκλείστηκε από την έκθεση.

 

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη έδειξαν τον δρόμο για το πως μπορούν να διοργανωθούν και στην Ελλάδα αγώνες και εκθέσεις μορφολογίας που θα είναι καθαροί και δεν θα υπάρχουν σκοπιμότητες. Μπράβο στον κ. Βαβουράκη και στο ΔΣ του Ομίλου και την επόμενη φορά να προχωρήσουν λίγο παραπέρα. Στον έλεγχο δηλαδή της ηλεκτρονικής σήμανσης από την πανελλήνια βάση δεδομένων.

 

Υ.Σ. Οι διαγωνιζόμενοι είχαν επιβεβαιώσει δυο φορές τον αριθμό των ηλεκτρονικών σημάνσεων οπότε δεν υπάρχει η δικαιολογία τους λάθους αλλά πιθανόν σκοπιμότητες. Η φωτογραφία είναι από την 11 έκθεση του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη στην Άρνισσα και για να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις, οι εκθέτες που εμφανίζονται στη φωτογραφία ΗΤΑΝ ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΙ και με τα βιβλιάρια υγείας και με τις ηλεκτρονικές σημάνσεις των σκύλων τους.

 

O iHunter

 

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ