Αρχική » Grid with Sidebar » Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

Γιατί να προσθέσεις ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Είναι το ελαιόλαδο καλό για σκύλους; Στην πραγματικότητα, το ελαιόλαδο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη διατροφή αλλά την εικόνα του σκύλου σας – μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων! Δείτε πώς να χρησιμοποιείτε καλύτερα το ελαιόλαδο στη διατροφή του σκύλου σας.

SVESTONOF

Μπορούν τα σκυλιά να καταναλώνουν ελαιόλαδο και σε τι τους κάνει καλό; Το ελαιόλαδο, αυτό το βασικό στοιχείο κάθε κουζίνας και κύριο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, τυχαίνει να κάνει μια εξαιρετική, υγιεινή προσθήκη στο μπολ τροφής κάθε σκύλου – μεταξύ άλλων ωφελειών που τους προσφέρει. Το ελαιόλαδο δεν είναι το μόνο λάδι που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή του σκύλου σας. Το λάδι καρύδας είναι επίσης εξαιρετικά ωφέλιμο, όπως και το ιχθυέλαιο. Μάλιστα το να ανακατεύετε και να τα αναμειγνύετε όχι μόνο δεν αλλοιώνει το αποτέλεσμά τους αλλά κάνει πιο ισχυρή τη δράση τους.

Ας επιστρέψουμε ωστόσο στο ελαιόλαδο! Εδώ είναι οκτώ οφέλη που προσθέτει το ελαιόλαδο στο σκύλο σας.

Δίνει μια έξτρα γεύση που τους αρέσει

Λίγα πράγματα αναζωογονούν ένα βαρετό μπολ με ξηρή κροκέτα καλύτερα από μια κουταλιά από μια κουταλιά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – καρυκεύματα που μπορείτε να προσθέσετε και που κάνουν επίσης καλό πέρα από το να δώσουν μια έξτρα γεύση είναι κανέλα σε σκόνη και κουρκουμάς!

Το ελαιόλαδο βοηθά το σκυλί σας να χάσει βάρος

Τα μονοακόρεστα λίπη στο ελαιόλαδο πραγματικά ενθαρρύνουν την απώλεια βάρους, διαλύοντας το λίπος στο εσωτερικό των λιποκυττάρων, απαλλάσσοντας το λίπος της κοιλιάς και μειώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Το ελαιόλαδο για σκύλους προάγει τη βέλτιστη υγεία των σκύλων

Πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη, το ελαιόλαδο στους σκύλους αποτρέπει και μειώνει τις επιπτώσεις των καρδιαγγειακών παθήσεων και του διαβήτη. Περιέχει ελαϊκό οξύ, εκτός από ορισμένες ενώσεις (σκουαλένιο και τερπενοειδή) που πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη του καρκίνου, ο οποίος είναι αιτία θανάτου για ένα εκπληκτικό 50 τοις εκατό σκύλων άνω των 10 ετών.

Το ελαιόλαδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των σκύλων

Με υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών – συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών, της βιταμίνης Ε, της χλωροφύλλης και των καροτενοειδών – το ελαιόλαδο στους σκύλους είναι αποτελεσματικό για τον εξοπλισμό του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού τους, ώστε να καταπολεμά αποτελεσματικά τις ασθένειες.

Το ελαιόλαδο θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή του σκύλου σας

Τα σκυλιά δεν ζουν σχεδόν όσο θέλουμε, αλλά τίποτα δεν φαίνεται πιο θλιβερό από ένα νεαρό σκυλί που γερνάει πριν από την ώρα του. Το ελαιόλαδο για σκύλους αποτρέπει την οξείδωση των κυττάρων μέσω των ελεύθερων ριζών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση, οπότε λειτουργεί για να βοηθήσει το σκυλί σας να φαίνεται αλλά και να νιώθει νεαρότερο και με έξτρα ζωντάνια.

Το ελαιόλαδο είναι τροφή για τον εγκέφαλο των σκύλων

Το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη της γνωστικής μείωσης που σχετίζεται με τη γήρανση σε όλα τα επίπεδα, έτσι το ελαιόλαδο μπορεί να ωφελήσει ακόμα περισσότερο τους ηλικιωμένους σκύλους. Σερβίρετε ελαιόλαδο σε ηλικιωμένους σκύλους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, για να διατηρήσετε τη δύναμη του μυαλού τους όσο γίνεται αναλλοίωτη.

Το ελαιόλαδο ενισχύει την ενέργεια του σκύλου σας

Η κυκλοφορία βελτιώνεται και η αναπνοή γίνεται πιο εύκολα με μια ημερήσια δόση ελαιολάδου – βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος και μειώνει τις επιπτώσεις του άσθματος.

Το ελαιόλαδο αποτελεί περιποίηση ομορφιάς

Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως μυστικό περιποίησης για να ομορφύνει τα ανθρώπινα μαλλιά και το δέρμα, το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει το ίδιο και στους σκύλους. Θωρακίστε το τρίχωμα του σκύλου σας από μέσα προς τα έξω με μια καθημερινή μικρή ποσότητα, η οποία βοηθά να προσδώσετε υγρασία και λάμψη ακόμη και στην πιο ξηρή, θαμπή τρίχα.

Κείμενο: Αγγελική Λάλου -https://www.tetrapodo.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ