Αρχική » Grid with Sidebar » Γερμανία: Λύκοι εμφανίζονται πλέον και σε πόλεις

Γερμανία: Λύκοι εμφανίζονται πλέον και σε πόλεις

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δεν θα συμβαίνει πια στο μέλλον αυτό που διαβάζουμε στα παραμύθια των αδελφών Γκριμ στα οποία οι λύκοι κυκλοφορούν μόνο μέσα σε σκοτεινά δάση. Οι λύκοι σχεδόν δεν υπήρχαν πλέον στο πολιτιστικό μας τοπίο, λόγω της “εκθετικής αύξησης” του πληθυσμού τους, όμως στη Γερμανία, θα υπάρξουν επίσης συναντήσεις με λύκους και σε αστικά κέντρα», είπε ο αντιπρόεδρος και αρμόδιος για τους λύκους της Ένωσης Κυνηγετικών Οργανώσεων της Γερμανίας Χέλμουτ Ντάμαν-Τάμκε στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung».

SVESTONOF

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κάτω Σαξονίας έχει ανακοινώσει ήδη την εμφάνιση ενός λύκου σε πάρκο της πόλης του Ανοβέρου, κάτι που μέχρι τώρα εθεωρείτο πολύ απίθανο. Στο Βερολίνο, επιβεβαιώθηκε η εγκατάσταση μιας αγέλης λύκων σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ ένας λύκος εμφανίστηκε και στην Κολωνία τον Μάιο.

Ο Ντάνμαν-Τάμκε συνέκρινε την κατάσταση με αυτήν των αγριογούρουνων, «τα οποία είναι τόσο έξυπνα όσο και οι λύκοι. Τα αγριογούρουνα μπορούμε τώρα να τα δούμε στο Βερολίνο ακόμα και τη μέρα, επειδή έχουν μάθει ότι οι άνθρωποι δεν αποτελούν απειλή για αυτά. Γιατί να μην συμβεί κάτι ανάλογο και με τους λύκους. Οι λύκοι δεν είναι πλέον μόνο θέμα για τις αγροτικές περιοχές. Ο αστικός πληθυσμός θα πρέπει να αναρωτηθεί εάν θέλει και μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το άγριο θηλαστικό με τη μεγαλύτερη δυνατή ανοχή», όπως είπε.

«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι συναντήσεις με λύκους θα είναι πάντα ειρηνικές εάν, για παράδειγμα, τον σκύλο μας που κάνει περίπατο τον θεωρήσει ανταγωνιστής ενδέχεται να του επιτεθεί. Οι άνθρωποι στις πόλεις θα πρέπει τώρα να μάθουν να ζουν με αυτήν την ανησυχία, κάτι το οποίο συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό στις αγροτικές περιοχές. Η περαιτέρω εξάπλωση των λύκων θα αλλάξει σύντομα και τη σχετική πολιτική συζήτηση. «Σε ομοσπονδιακά κρατίδια με μεγάλο πληθυσμό λύκων, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη στοχευμένη ρύθμιση του πληθυσμού», επισήμανε ο Ντάνμαν-Τάμκε

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ