Αρχική » Grid with Sidebar » Βουπρασία: Επιδρομές αγριογούρουνων στην Αετοράχη

Βουπρασία: Επιδρομές αγριογούρουνων στην Αετοράχη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ένα μεγάλο κοπάδι αγριογούρουνα κάνει επιδρομή κάθε βράδυ στην περιοχή της Αετοράχης Βουπρασίας και καταστρέφει καλλιέργειες κολοκυθιών, πατάτας και βιομηχανικής πιπεριάς..

SVESTONOF

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αετοράχης Δάφνης Τάσο Αντωνακόπουλο τα τελευταία χρόνια τέτοια εποχή γίνεται στην Αετοράχη και την ευρύτερη περιοχή επιδρομή αγριογούρουνων τα οποία καταστρέφουν καλλιέργειες πιπεριάς, κολοκυθιών και πατάτας. «Φέτος η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Πρέπει το Δασαρχείο να λάβει μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών» δηλώνει ο Τάσος Αντωνακόπουλος.

Ο αγρότης Ανδρέας Καρεσιώτης δήλωσε: «Η καταστροφή είναι τεράστια στην καλλιέργειά μου. Περίπου 4 στρέμματα εδώ στην Αετοράχη κολοκύθια και πιπέρια έχουν καταστραφεί. Τα αγριογούρουνα μπαίνουν το βράδυ στο χωράφι, μυρίζουν τα σπόρια σκάβουν και τα τρώνε. Κοιμούνται στο χωράφι και πριν ξημερώσει φεύγουν.

Αυτό γίνεται κάθε χρόνο αλλά φέτος το κοπάδι πρέπει να είναι μεγάλο και η καταστροφή σε σχέση με πέρυσι, μεγαλύτερη. Κάλεσα τον θηροφύλακα ήρθε είδε την καταστροφή αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εγώ θέλω να προφυλάξω την καλλιέργειά μου, τους κόπους μου. Τι να κάνω; Αφού δεν μπορώ να πάρω την καραμπίνα ας βρει το Δασαρχείο τη λύση »

Η αγρότισσα Λαζανά Νικολίτσα δηλώνει: «Έχουμε πάθει ζημιά στην περιοχή. Καλλιεργώ πατάτα και περίπου ένα στρέμμα έχει καταστραφεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το Δασαρχείο πρέπει να βρεί τρόπο να μην ζημιωνόμαστε από την επιδρομή αγριογούρουνων»

Αγρότες της περιοχής φοβούνται πως «μέχρι να αρχίσει το κυνήγι δεν θα μείνει ούτε ρίζα» κολοκύθι, πατάτας και πιπεριάς.

Πηγή : https://www.patrisnews.com/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ