Αρχική » Grid with Sidebar » Βουλγαρία: Οι αρχές προειδοποιούν τους κυνηγούς για τους πρόσφυγες

Βουλγαρία: Οι αρχές προειδοποιούν τους κυνηγούς για τους πρόσφυγες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η βουλγαρική αστυνομία κάλεσε την Πέμπτη τους κυνηγούς στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν δυστυχήματα με μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα με την Τουρκία.
 
«Οι κυνηγοί της περιοχής του Μπουργκάς ενημερώθηκαν να προσέχουν πάρα πολύ γιατί μπορεί να πέσουν πάνω σε μετανάστες» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Κυνηγών Βασίλ Βασίλεφ. «Οι κυνηγοί προειδοποιήθηκαν κυρίως να μην πυροβολούν κάποιον στόχο που δεν έχουν αναγνωρίσει ξεκάθαρα και να μην ανοίγουν πυρ όταν ακούν έναν θόρυβο στο δάσος επειδή μπορεί να πρόκειται για ανθρώπους και όχι για θηράματα», πρόσθεσε.
 
Ο Βασίλεφ συνέστησε επίσης στους συναδέλφους του να ενημερώνουν την αστυνομία όταν εντοπίζουν ανθρώπους στο δάσος.
 
Η περιοχή του όρους Στράντζα, κοντά στο Μπουργκάς, είναι μια δημοφιλής κυνηγετική ζώνη την οποία διασχίζουν όμως και οι μετανάστες που περνούν στη Βουλγαρία από την Τουρκία. Στις 15 Οκτωβρίου ένας Αφγανός σκοτώθηκε στην περιοχή αυτή από μια περίπολο της αστυνομίας που προσπαθούσε να σταματήσει περίπου 50 μετανάστες. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένα επεισόδιο στο οποίο να εμπλέκονται κυνηγοί.
 
Μια ομάδα κυνηγών εντόπισε το περασμένο Σάββατο 50 μετανάστες κοντά στο χωριό Εβρενόζοβο, στην ίδια περιοχή, και ενημέρωσε την αστυνομία, είπε ο Βασίλεφ.
 
Οι κάτοικοι των μεθοριακών περιοχών αναφέρουν ότι συχνά περνούν από εκεί μετανάστες που επιχειρούν να διασχίσουν τη Βουλγαρία χωρίς να καταγραφούν, προκειμένου να μην καθυστερήσουν στην πορεία τους προς τη Γερμανία.
 
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/296831/voulgaria-oi-arhes-proeidopoioun-tous-kunigous-gia-tous-prosfuges/#ixzz3pJzISZes 
 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ