Αρχική » Grid with Sidebar » Αστυνομικός καταρρίπτει drones με το… γεράκι του…VIDEO

Αστυνομικός καταρρίπτει drones με το… γεράκι του…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το αριστερό χέρι του αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ είναι λυγισμένο στο ύψος του στέρνου. Δεν κρατά όπλο αλλά ένα μόλις δύο χρονών γεράκι την Άρτεμι που μπορεί να πετά με διακόσια χιλιόμετρα την ώρα!
 
Τα μακριά νύχια του σε κρατάνε σε απόσταση, τα μάτια του σαρώνουν καχύποπτα τον χώρο. Κουνά με δύναμη τα φτερά του κοφτά πάνω-κάτω και μας κάνει ενστικτωδώς να κάνουμε κάποια βήματα προς τα πίσω, προκαλώντας το χαμόγελο του εκπαιδευτή.
 
Λέει ο ίδιος:
 
“Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τα γεράκια σε ηλικία δεκατεσσάρων χρόνων. Μετά έκανα ταξίδια στο εξωτερικό, επισκεπτόμουν σχολές εκπαιδευτών, αποκτούσα εμπειρία.Τα γεράκια είναι ημερόβια αρπακτικά.
 
Το συγκεκριμένο είδος (red tail hawk) που εμφανίζεται στο βίντεο ζει στην Αμερική. Τα γεράκια έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά. Βλέπουν πολύ μακριά, όπως η Άρτεμις ,που μπορεί να δει από πέντε χιλιόμετρα και μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα μέχρι και τα διακόσια χιλιόμετρα την ώρα.
 
Γι’ αυτό μπορούν να αστυνομεύουν από ψηλά, χώρους όπως ΧΥΤΑ (απομάκρυνση των γλάρων που μεταφέρουν ασθένειες από τα σκουπίδια ή ρυπαίνουν το περιβάλλον), πολιτιστικά μνημεία (απομάκρυνση πουλιών που ρυπαίνουν), καλλιεργήσιμες εκτάσεις ιδίως την περίοδο της σποράς κλπ. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα drones.
 
Κάποιες ευρωπαϊκές αστυνομίες όπως οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί έχουν εντάξει αϊτούς και γεράκια για να τα καταρρίπτουν. Στη χώρα μας η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί γεράκια, με δικούς τους εκπαιδευτές για να απομακρύνουν σμήνη πουλιών που πετούν στους αεροδιαδρόμους και χτυπούν στις τουρμπίνες ή την άτρακτο προκαλώντας ατυχήματα. Εκτιμούμε ότι σύντομα και στη χώρα μας θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει”.
 
 Δείτε το βίντεο:
 
 

SVESTONOF

Πηγή : Bloko.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ