Αρχική » Grid with Sidebar » Αρχίζει το κυνήγι τρούφας στην περιοχή των Μετεώρων..VIDEO

Αρχίζει το κυνήγι τρούφας στην περιοχή των Μετεώρων..VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Κυριακή, 1 Μαρτίου, ξεκινά φέτος το κυνήγι τρούφας στην περιοχή των Μετεώρων, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Η περίοδος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, είναι από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, ενώ η διάρκεια όλης της δραστηριότητας είναι περίπου τρεις ώρες.
 
Εκτός των οργανωμένων γκρουπ, δίνεται η δυνατότητα και σε μεμονωμένους επισκέπτες να συμμετέχουν, με τα πρώτα κυνήγια γι’ αυτούς να γίνονται 1 και 2 Μαρτίου.
 

SVESTONOF
Σε ένα πανέμορφο δάσος, ο τρουφοκυνηγός βρίσκει με τα τρουφόσκυλά του τις τρούφες, τα πανάκριβα αυτά υπόγεια μανιτάρια, τα οποία στη συνέχεια ο σεφ, πάντα μέσα στο δάσος, τα μετατρέπει σε μια εκπληκτική τρουφομακαρονάδα που απολαμβάνουν οι επισκέπτες. Εν τω μεταξύ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μέχρι να ετοιμαστεί η μακαρονάδα, οι επισκέπτες κάνουν γευσιγνωσία μανιταριών και απολαμβάνουν την μαγεία της φύσης με ένα ποτήρι τοπικό κρασί.
 
Μ’ αυτόν τον τρόπο η διαδικασία στο δάσος ολοκληρώνεται, και οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Μουσείο όπου ξεναγούνται, μαθαίνουν ακόμα περισσότερα για τα μανιτάρια και την τρούφα, και μπορούν να προμηθευτούν και να επιλέξουν ανάμεσα σε 70 προϊόντα μανιταριών που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.
 
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας, τονίζει: «Μετά από μια χρονιά με σημαντική συμμετοχή επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο στο Κυνήγι Τρούφας, περιμένουμε το 2020 η συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Νέα μεγάλα τουριστικά γραφεία έχουν προστεθεί στη λίστα των ενδιαφερομένων, γεγονός που προδικάζει ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, έχουμε ανακοινώσει ημερομηνίες για μεμονωμένους επισκέπτες, που με μικρό αντίτιμο μπορούν να λάβουν μέρος στη μοναδική αυτή δραστηριότητα. Για άλλη μια φορά, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την άριστη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ζώης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ