Αρχική » Grid with Sidebar » Από τον Έβρο στη Συρία βρέθηκαν δύο μικροί κραυγαετοί μέσα σε μόλις 5 μέρες!

Από τον Έβρο στη Συρία βρέθηκαν δύο μικροί κραυγαετοί μέσα σε μόλις 5 μέρες!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η ιστορία του Πόλτη και του Κισσέα που γεννήθηκαν στο δάσος της Δαδιάς και ξεκίνησαν για την πρώτη περιπέτεια της ζωής τους.

SVESTONOF

Ο Πόλτης και ο Κισσέας, οι δύο μικροί Κραυγαετοί που γεννήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα το μακρινό τους ταξίδι για την Αφρική. Ο Πόλτης σε 5 μόνο ημέρες κατάφερε να καλύψει περίπου 1400χλμ και βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στην Αλεξανδρέττα στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, ενώ ο Κισσέας ακολουθεί την ίδια περίπου διαδρομή με μία ημέρα διαφορά.

Στα δύο νεαρά πουλιά, καθώς και σε ένα ενήλικο άτομο που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το ταξίδι του, έχουν τοποθετηθεί πομποί για την παρακολούθησή τους, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, “οι πομποί μας βοηθούν να μελετήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά και τις ανάγκες των απειλούμενων αυτών πουλιών και να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τις παραμέτρους που μπορεί να τα επηρεάζουν στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή περιοχή για το είδος στην Ελλάδα”.

Ας τους ευχηθούμε καλό ταξίδι και να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους!

Πηγή :https://www.gnomionline.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ