Αρχική » Grid with Sidebar » Αποδεκατίζουν τα γουρουνόσκυλα οι λύκοι στη Δράμα

Αποδεκατίζουν τα γουρουνόσκυλα οι λύκοι στη Δράμα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, έχει πλέον μετατραπεί και ο νομός Δράμας. ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 14/11/21 στον Βώλακα Δράμας, σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Παύλο Παπαδόπουλο να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΜΑΧ 2 χρονών, Deutscher Jagd Terrier (DJT) – Γιακ Τεριέ τον οποίο έβγαλε ο Παύλος και η παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό της Κυριακής 14/11/21 στην ευρύτερη περιοχή του Βώλακα μαζί με άλλα 4 σκυλιά.

Ο Παύλος σχολιάζει : “ Κυνηγούσαμε στον Βώλακα Δράμας, γύρω στις 16:00 το μεσημέρι πήγαμε να τα μαζέψουμε. Το δικό μου ήταν το τελευταίο που κατέβαινε, στα 176 μέτρα από πάνω μας σταμάτησε και χάσαμε την επαφή, ακολουθήσαμε το στίγμα του Gps και φτάνοντας στο σημείο που έδειχνε βρήκα το σκυλάκι μου κομματιασμένο από τους λύκους. ”


Ο Παύλος συνεχίζει : “ Την Τετάρτη 10/11 o φίλος μου ο Γιάννης με ενημέρωσε ότι στο Τζαμί, στο Λιβαδερό λύκοι έφαγαν τα 3 σκυλιά μιας άλλης παρέας. Το Σάββατο 13/11 είχα πάει για κυνήγι με μια άλλη παρέα στα Μελισσόμαντρα στο Νευροκόπι, εκεί λύκοι έφαγαν τον Μπόμπι Μπαράκι του φίλου μου του Χάρη, έφυγα από εκεί με την σκέψη να μην ξαναπάω αφού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά, αλλά να που την επόμενη μέρα, σε άλλο μέρος, στον Βώλακα, έφαγαν το δικό μου το σκυλάκι. Είμαι πολύ χάλια δεν έχει να κάνει ούτε με τα λεφτά ούτε με τίποτε, το μεγάλωσα από κουτάβι, το κατέβαζα από τη Γερμανία κάθε χρόνο, ζούσε μαζί μου στη Γερμανία. Κάθε χρόνο έρχομαι από Γερμανία και κυνηγάω εδώ γιατί έτσι με έχει μάθει ο νονός μου και πριν δύο χρόνια αγόρασα τον ΜΑΧ μου για να κάνω το όνειρο πραγματικότητα, να έχω δικό μου κυνηγόσκυλο, το πήγαινα στη Γερμανία σε εκπαιδευτή και στην Ελλάδα, το είχα σαν παιδί …”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής ΣυνομοσπονδίαςΕλλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ