Αρχική » Grid with Sidebar » Απελευθέρωση δυο αρκούδων από τον Αρκτούρο…VIDEO

Απελευθέρωση δυο αρκούδων από τον Αρκτούρο…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Διστακτικά και κοιτάζοντας με επιφύλαξη γύρω τους, βγήκαν από το κλουβί τους για να επανενταχθούν στη φύση, ο Bradley και ο Cooper, τα δύο αρκουδάκια που παρέλαβε μωρά και υποσιτισμένα ο «Αρκτούρος» πριν από περίπου 12 μήνες από μία στάνη, στην Οινόη Κοζάνης.

SVESTONOF

Αφού δυνάμωσαν και διδάχθηκαν από τους φροντιστές τους τα μυστικά της επιβίωσης, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο σπίτι τους, με τον Bradley να ζυγίζει πλέον 80 κιλά και τον Cooper 67! Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στήθηκε στις Αγραπιδιές Φλώρινας η διαδικασία για την ομαλή επανένταξη των Bradley και Cooper , ονόματα που τους δόθηκαν από τον «Αρκτούρο» για την αδιαμφισβήτητη, άγρια… ομορφιά τους.

Τα ζώα ναρκώθηκαν και με τη βοήθεια του κτηνιάτρου Νίκου Πατσινακίδη και του επιστημονικού υπεύθυνου του «Αρκτούρου» Δρ Αλέξανδρου Καραμανλίδη, προετοιμάστηκαν σταδιακά για την επιστροφή τους στη φύση, έχοντας φτάσει πλέον στην ηλικία των 15 μηνών.

Εγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, λήψη δείγματος DNA, μετρήσεις και τοποθέτηση μικροτσίπ και, τέλος, τους τοποθετήθηκε ειδικό κολάρο-πομπός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Τοσιδης Δ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ