Αρχική » Grid with Sidebar » Απελευθέρωση αγριόχοιρων από τον ΚΣ Καρδίτσας

Απελευθέρωση αγριόχοιρων από τον ΚΣ Καρδίτσας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης  2/4 2015 οι πολυήμερες προσπάθειες για την απελευθέρωση των αγριόχοιρων από το εκτροφείο του Συλλόγου μας που βρίσκεται στο Καλλίθηρο Καρδίτσας. Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μας μελέτη και μετά τους προβλεπόμενους γενετικούς και υγειονομικούς ελέγχους, απελευθερώθηκαν σταδιακά σε ομάδες συνολικά 14 αγριόχοιροι (δύο μάνες και 12 παράγωγα) σε τρεις απαγορεύσεις θήρας στον τομέα ευθύνης του Δασαρχείου Καρδίτσας.
 
Σημειώνουμε ότι παρά την μεγάλη πανελλαδικά πληθυσμιακή εξάπλωση του αγριόχοιρου, στην περιοχή της Καρδίτσας υπάρχει σχετικά μικρή παρουσία και κατανομή, σε σύγκριση με τους όμορους νομούς, σύμφωνα με τα δεδομένα πολυετούς μελέτης για την κάρπωση και τον πληθυσμό του είδους που υλοποιεί με τους κυνηγούς και τους θηροφύλακες της Ομοσπονδίας η κ. Γιούλη Στεργιοπούλου, Δασολόγος της Ζ’ ΚΟΘ.
 
 
Στις πολυήμερες προσπάθειες σύλληψης και απελευθέρωσης των αγριόχοιρων συμμετείχαν, εκτός του Προέδρου και του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Χρήστου Κότσιαλου και τα παρακάτω μέλη: Βασίλης Κρανίτσας, Ηλίας Γκαβαρδίνας, Ευάγγελος Τσέτσας, Κλεομένης Κουτελός και Άλκης Κωφός. Πολύτιμη και καθοριστική ήταν η συμμετοχή των δασοφυλάκων Κων/νου Νάπα και Παναγιώτη Βασιλείου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τις προσπάθειές τους.
 
Μετά από την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης αυτής, ουσιαστικά αρχίζει να υλοποιείται το φιλοθηραματικό πρόγραμμα και η μεγάλη κινητοποίηση του Συλλόγου για επιλεκτικές και στοχευμένες απελευθερώσεις τριχωτών και πτερωτών θηραμάτων (λαγοί, φασιανοί και πέρδικες) με σκοπό την αύξηση της κυνηγετικής κάρπωσης, πάντοτε σε κατάλληλους βιοτόπους στην περιοχή ευθύνης μας.
 
Δημήτρης Παπούλιας
Πρόεδρος ΚΣ Καρδίτσας

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ