Αρχική » Grid with Sidebar » Απαγόρευση της ελεύθερης βόσκησης χοίρων για την αντιμετώπιση του υβριδισμού στους αγριόχοιρους

Απαγόρευση της ελεύθερης βόσκησης χοίρων για την αντιμετώπιση του υβριδισμού στους αγριόχοιρους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τρείς μήνες περιθώριο έχουν όσοι ασκούν εκτατική και ημισταυλισμένη χοιροτροφία για να την περιορίσουν εντός των σταυλικών κ.λπ. περιφραγμένων εγκαταστάσεών τους.
 
Σύμφωνα με απόφαση του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Φάμελλου, ολοκληρώνεται και λήγει η διάρκεια ισχύος υπουργικής απόφασης του 2013, που έδινε δικαίωμα, υπό συγκεκριμένους όρους, άσκησης νομαδικής χοιροτροφίας σε δάση καστανιάς, δρυός και δασικές εκτάσεις αείφυλλων πλατύφυλλων και χορτολίβαδων για πέντε χρόνια.
 
Οι εκτεταμένες σε συχνότητα και μέγεθος ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες που έχουν καταγραφεί και η αύξηση των φαινομένων υβριδισμού σε πληθυσμούς αγριόχοιρων σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού τους, αναφέρονται μεταξύ άλλων στους λόγους που οδήγησαν στην έκδοση της απόφασης πλήρους απαγόρευσης της βόσκησης χοίρων σε δάση και δασικές εκτάσεις.
 
Με μέριμνα των οικείων Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) θα ενημερωθούν σχετικά οι δικαιούχοι χοιροτρόφοι της υπ’ αριθμ. 133281/2218/30-7-2013 απόφασης, οι οποίοι και μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018, θα πρέπει να περιορίσουν εντός των σταυλικών κ.λπ. περιφραγμένων εγκαταστάσεών τους, την ασκούμενη εκτατική και ημισταυλισμένη χοιροτροφία, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 
http://www.kalavrytapress.gr/

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ