Αρχική » Grid with Sidebar » ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ : Πισώπλατη μαχαιριά του κ. Φάμελλου στους κυνηγούς της Θεσσαλονίκης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ : Πισώπλατη μαχαιριά του κ. Φάμελλου στους κυνηγούς της Θεσσαλονίκης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με χτύπημα κάτω από τη μέση προσπαθεί ο κ. Φάμελλος να απαγορεύσει τη θήρα σε μια μεγάλη περιοχή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη εκεί όπου χιλιάδες κυνηγοί από την συμπρωτεύουσα ασκούν την κυνηγετική δραστηριότητα.
 
Και λέμε με χτύπημα κάτω τη μέση γιατί χωρίς να έχει καν συζητήσει το θέμα με τις κυνηγετικές οργανώσεις υπογράφει μια απόφαση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη απαγόρευση στην περιοχή του “Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμο-
να στην Ευρύτερη περιοχή Αξιούπολη”
 
Στην ουσία πρόκειται για όλη την περιοχή που βρίσκεται κάτω από την Εθνική οδό από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης έως λίγο έξω από την Κατερίνη.
 
 
Η απόφαση αυτή βάζει ταφόπλακα στο κυνήγι υδροβίων για τους Θεσσαλονικείς κυνηγούς και όχι μόνο.
 
Η απόφαση αυτή καθορίζει τους όρους και τους περιορισμούς για την προστασία του δικτύου Natura 2000 στην εν λόγω περιοχή. Αυτό είναι μόνο η αρχή για αυτά που θα ακολουθήσουν και έχει την υπογραφή του κ. Φάμελλου.
 
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση : 
 
“… Απαγορεύονται τα έργα, οι εγκαταστάσεις και οι δραστηριότητες που μπορούν διασπάσουν τη συνοχή του οικοσυστήματος και να θέσουν σε κίνδυνο τα είδη πανίδας και ορνιθοπανίδας και τα ενδιαιτήματά τους στην περιοχή…..”
 
Η εν λόγω απόφαση έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
 
Είναι προφανές ότι μετά την παραλαβή της απόφασης από την αποκεντρωμένη διοίκηση θα εκδοθεί ΔΑΔ με την οποία θα απαγορεύεται η θήρα στην περιοχή αυτή.
 
Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια θα είναι η αντίδραση της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ η οποία δεν δίστασε να κατεβάσει ανακοίνωση από την ιαστοσελίδα της η οποία δεν “άρεσε” στον κ. Φάμελλο. Θα δώσει μάχη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κυνηγών της  ή θα συνεχίσει να ποιεί τη νήσσα;
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ όλη την απόφαση
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ