Αρχική » Grid with Sidebar » Αντικυνηγετικό παραλήρημα Εριέττας Κούρκουλου: “Τι δουλειά έχουν να εκφράζουν την άποψή τους οι κυνηγοί για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα;”

Αντικυνηγετικό παραλήρημα Εριέττας Κούρκουλου: “Τι δουλειά έχουν να εκφράζουν την άποψή τους οι κυνηγοί για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα;”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, από την πρώτη μέρα που μπήκε σε δημόσια διαβούλευση, δημιούργησε πολλές αντιδράσεις. Το θέμα της υποχρεωτικής στείρωσης των ιδιόκτητων ζώων ήταν η αιτία που ξέσπασε στην κυριολεξία ένας πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς που είναι υπέρ και σε αυτούς που είναι κατά.

SVESTONOF

Στο παιχνίδι των αντιδράσεων πήραν μέρος, και μάλιστα πρωταγωνιστικό, και οι κυνηγοί, οι οποίοι ετοιμάζουν από τώρα ένδικες προσφυγές κατά των υποχρεωτικών στειρώσεων.

Και φυσικά δεν είμαστε λίγοι εκείνοι που αναρωτηθήκαμε τι δουλειά έχουν οι κυνηγοί να εκφράζουν την άποψή τους σε ένα νομοσχέδιο που έχει να κάνει με την ευζωία των ζώων.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, δημιουργός του Save a Grek Stray (20+) Save a Greek Stray αναρωτιέται το ίδιο γράφοντας ένα κείμενο που συνυπογράφουμε όλοι που αγαπάμε τα ζώα:

“Κρατιέμαι πολύ καιρό να μην θίξω το συγκεκριμένο ζήτημα, για να προφυλάξω την ψυχική μου υγεία, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Αρχικά, αναρωτιέμαι τι δουλειά έχουν να εκφράζουν την άποψή τους οι κυνηγοί, για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα, από τη στιγμή που ο σκοπός της ζωής τους είναι η δολοφονία τους;;;

Δεύτερον, με τι θράσος πληρώνουν καμπάνιες κατά της στείρωσης και κάνουν μηνύσεις σε φιλοζωικά σωματεία, όταν τα καταφύγια έχουν γεμίσει με δικά τους σκυλιά;;;

Όντας πάνω από δέκα χρόνια στο χώρο της φιλοζωίας, έχω να σας πω ότι τα περιστατικά κακοποίησης των κυνηγόσκυλων ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Τα ζώα αυτά είναι εργαλεία, τα οποία πετάγονται στα σκουπίδια, πυροβολούνται ή καταλήγουν κρεμασμένα σε κάποιο δέντρο όταν αδυνατούν πλέον να αποδώσουν στη «δουλειά» που τους έχει ανατεθεί.

Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά όμως είναι ότι έχω δει εκατοντάδες από αυτά να επιβιώνουν τελικά και να δίνουν όλο τους το είναι στις καινούριες τους οικογένειες σαν να μην κακοποιήθηκαν ποτέ.

Τέλος, να πω ότι ενώ δεν μου κάνει εντύπωση να μην έχουν τον θεό τους άνθρωποι, οι οποίοι θεωρούν τη δολοφονία αθώων ψυχών «σπορ», μου κάνει τεράστια εντύπωση που υπάρχουν ακόμα πολιτικοί οι οποίοι ξεπουλούν τα πάντα για δέκα ψήφους! Λυπάμαι για την κατάντια σας και τα ζώα που υποφέρουν εξαιτίας σας!”


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ