Αρχική » Grid with Sidebar » Ανακοίνωση ήττας από την ΚΣΕ για τη ρυθμιστική θήρας 2015-2016

Ανακοίνωση ήττας από την ΚΣΕ για τη ρυθμιστική θήρας 2015-2016

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το κείμενο που ακολουθεί είναι δημοσιευμένο σε μια από τις πρώτες κυνηγετικές ιστοσελίδες (Κυνηγετικές Σελίδες) της χώρας και για αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία. Διαβάστε παρακαλώ με προσοχή…..

SVESTONOF
Λατρευτέ μας Πρόεδρε, 
Αν δεν τόχεις καταλάβει, ανήκουμε στην ΕΕ. Αυτό συνεπάγεται πλεονεκτήματα και υποχρεώσεις. Ο Έλληνας κυνηγός, για κάποιο περίεργο λόγο, έχει αναλάβει μόνο τις υποχρεώσεις, χωρίς να απολαμβάνει, αντιστοίχως, και τα πλεονεκτήματα. Πχ στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται το κυνήγι όλο το χρόνο, δεν επιτρέπονται τα ραβδόκαννα όπλα, δεν επιτρέπονται τα ομοιώματα και οι σφυρίχτρες για το καρτέρι και τα θηρεύσιμά μας είναι τα λιγότερα σε ολόκληρη την ΕΕ.
 
Αυτό που εισπράττουμε, οι κυνηγοί, είναι μια κυνηγετική ηγεσία, που κρύβεται πίσω από τη ΜΗ συμμετοχή των κυνηγών στους ΚΣ. Μια πραγματική ηγεσία όμως, θα ήταν η πρώτη που θα ανησυχούσε και θα ερευνούσε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι ΚΣ εκλέγουν, συστηματικά, τα ΔΣ τους με μηδαμινή συμμετοχή των κυνηγών τους.
 
Πολυχρονεμένε μας Πρόεδρε, 
Όποιος ΚΣ αποτυγχάνει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των μελών του, δεν δικαιούται να αυτοαποκαλείται Σύλλογος. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν ακόμα οι ΚΣ αυτοί, είναι γιατί έχετε φροντίσει να περάσουν διατάξεις που κάνουν πολύ δύσκολη την έκδοση άδειας, όταν παρακάμπεται ο ΚΣ. Αλλά μέχρι εκεί. Έχετε ερευνήσει ποτέ στις Ομοσπονδίες και τη Συνομοσπονδία πόσοι ΚΣ κάνουν αρχαιρεσίες με μερικές δεκάδες μέλη; Έχετε προσπαθήσει να το διορθώσετε; Γιατί δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας.
 
Ουσιαστικά έχει σβήσει το κυνήγι υδροβίων στην Ελλάδα και φέτος θα του κόψετε άλλο ένα δεκαήμερο, αλλά και τη μοναδική χήνα που υπήρχε στα θηρεύσιμα. Γιατί εσύ τα “κατάφερες” έτσι, όπως μας πληροφόρησες μέσω του Star.
 
Πρόεδρε, 
“Φασούλι το φασούλι, αδειάζει το σακκούλι”. Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια τα “καταφέρνεις”, (πολλά), αλλά αυτό που έχεις καταφέρει, είναι κάθε Αύγουστο να μας τα κάνεις μπαλόνια, για το αν, πότε και τι θα κυνηγήσουμε. Και για να το καταλάβεις καλύτερα κουμπάρε, αν ήσουνα σε ιδιωτική εταιρεία και τα “κατάφερνες” κάθε χρόνο έτσι, θα ήσουνα εδώ και πολλά χρόνια στο Ταμείο Ανεργίας…
 
Αυτό που “κατάφερες” τόσα χρόνια, είναι να αυξήσεις το κόστος της άδειας, τα λεφτά που εισπράττει απ’ αυτές το κράτος να πηγαίνουν στις ΜΚΟ και η κυνηγετική δραστηριότητα να μειώνεται, χωρικά, χρονικά και σε είδη. Γι’ αυτό σου λέω, με κριτήρια ιδιωτικού τομέα, θα είχες απολυθεί εδώ και χρόνια.”
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΚΣΕ ΕΔΩ
 
Εμείς απλά αναρωτιόμαστε. Μήπως ήρθε η ώρα;
 
demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ