Αρχική » Grid with Sidebar » Ανάκληση της απαγόρευσης του κυνηγιού της πετροπέρδικας στα Καλάβρυτα

Ανάκληση της απαγόρευσης του κυνηγιού της πετροπέρδικας στα Καλάβρυτα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μετά από αίτηση  προσφυγής ακύρωσης της απόφασης που απαγόρευε το κυνήγι της πετροπέρδικας στο Χελμό Καλαβρύτων που κατέθεσαν η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πατρών το κυνήγι της πετροπέρδικας θα συνεχιστεί κανονικά.

SVESTONOF

Ο Πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος με την αίτηση που κατέθεσε στην Περιφέρεια κατάφερε να μια μεγάλη νίκη των Κυνηγετικών Οργανώσεων αν και οι δασικές αρχές ήταν αντίθετες. Παρόλα αυτά αποδείχθηκε ότι η απαγόρευση ήταν ανούσια αφού δεν στηριζόταν σε μελέτες που να αποδεικνύουν ότι ο πληθυσμός της πετροπέρδικας το Χελμό είναι σε κίνδυνο.

Με απόφαση του Δασάρχη Καλαβρύτων κ. Τσαγιαννίδη ανακαλείται η απαγόρευση του κυνηγιού της πετροπέρδικας στο Χελμό του νομού Καλαβρύτων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση :

“Την ανάκληση της υπ’ αριθ. 82468/1750/7.7.2015 (ΔΑΔ 1/2015, ΑΔΑ: 68ΣΝΟΡ1Φ-Δ0Ν) Δασικής Αστυνομικής Διάταξης Θήρας, με την οποία απαγορεύουμε τη θήρα της πετροπέρδικας (Αlectoris graeca) στο Δήμο Καλαβρύτων για τρία (3) έτη, για τους λόγους που αναφέρονται στην ανωτέρω (16) σχετική.

Δηλαδή, με σκοπό την εφαρμογή των διαχειριστικών μέτρων που προτείνονται με την ανωτέρω (13) σχετική και αποβλέπουν στην υποβοήθηση των πληθυσμών της πετροπέρδικας να ανακάμψουν, δίχως απαγόρευση του κυνηγιού της. Επίσης, με σκοπό την επανεξέταση του όλου θέματος από το Δασαρχείο Καλαβρύτων, με τη βοήθεια και τυχόν νεωτέρων στοιχείων.”
 
Δείτε εδώ όλη την απόφαση ανάκλησης της απαγόρευσης.
 
demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ