Αρχική » Grid with Sidebar » Αμερικη : Μυστηριο με τη δηλητηριαση χιλιαδων σκυλων απο σκυλοτροφη

Αμερικη : Μυστηριο με τη δηλητηριαση χιλιαδων σκυλων απο σκυλοτροφη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι αμερικανικές αρχές εξακολουθούν να μην έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν τι προκάλεσε τη δηλητηρίαση πολλών χιλιάδων σκύλων και το θάνατο περίπου χιλίων, αφού κατανάλωσαν τροφή κατασκευασμένη στην Κίνα, ανακοίνωσε χθες μια επιτροπή του Κογκρέσου.
 
Οι κατασκευαστές τροφών για κατοικίδια ζώα Petco και Petsmart ανακοίνωσαν πως θα καταργήσουν σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες τα κινεζικής προέλευσης προϊόντα τους, καθώς οι ιδιοκτήτες σκύλων ιδιαίτερα ανησυχούν για την ποιότητα και την ασφάλεια αυτών των τροφίμων.
 
Η Τρέισι Φόρτα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) διευκρίνισε ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κογκρέσου για την Κίνα πως περισσότεροι από 5.600 σκύλοι αρρώστησαν από το 2007 αφού κατανάλωσαν αποξηραμένο κρέας που είχε εισαχθεί από την Κίνα. Περισσότεροι από 1.000 πέθαναν απ’ αυτό.
 
«Δυστυχώς μέχρι σήμερα η FDA δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει κάποια συγκεκριμένη αιτία για τις ασθένειες αυτές ή για τους θανάτους αυτούς, παρά το γεγονός ότι διεξήχθη εξαντλητική έρευνα», δήλωσε η Φόρτα, αναπληρώτρια διευθύντρια του κέντρου κτηνιατρικής της FDA.
 
Ανησυχίες σχετικά με τις προερχόμενες από την Κίνα τροφές για ζώα συντροφιάς γεννήθηκαν το 2007, όταν ανακαλύφθηκε μελανίνη, ένα χημικό συστατικό που χρησιμεύει γενικά στην κατασκευή πλαστικών, μέσα σε προϊόντα που ανήκαν σε πολλές μάρκες, προκαλώντας τη μαζική ανάκλησή τους.
 
Σύμφωνα με την Πάτι Λοβέρα της ανεξάρτητης οργάνωσης “Παρατηρητήριο Τροφίμων και Νερού”, η μελανίνη προστίθεται συχνά εσκεμμένα σε διάφορα προϊόντα στην Κίνα για να μπορέσουν να περάσουν τα τεστ που εξασφαλίζουν ότι τα εν λόγω τρόφιμα περιέχουν αρκετές πρωτεΐνες.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ