Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Αλεξίσφαιρα και άλλος εξοπλισμός από την ΠΕΔ στην Ε’ ΚΟΗ

Αλεξίσφαιρα και άλλος εξοπλισμός από την ΠΕΔ στην Ε’ ΚΟΗ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google
Πολύτιμο εξοπλισμό για την πάταξη της λαθροθηρίας και την ανάπτυξη των περιβαλλοντικών της δράσεων, παρέλαβε η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου Vol.Net. Πρόκειται για 30 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 30 κιάλια, πέντε συσκευές εντοπισμού GPS, δύο κάμερες νυχτερινής παρατήρησης και ένα τηλεσκόπιο υψηλής ανάλυσης, τα οποία παραχωρήθηκαν προς χρήση στην Ε’ ΚΟΗ, με την ΠΕΔ να εξοπλίζει έναν ακόμη φορέα μετά από την Πυροσβεστική στο πλαίσιο του ίδιου διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα – Ιταλία.
 
Τον εξοπλισμό παρέδωσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γρηγόρης Γκίκας δηλώνοντας πως θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης ανάλογων προγραμμάτων και στο μέλλον, ενώ από την πλευρά τους ο Ταμίας της Ε’ ΚΟΗ και υπεύθυνος Θηροφυλακής Νίκος Παπαγρηγορίου και ο θηροφύλακας Κώστας Τσιάμης ευχαρίστησαν για την προσφορά που κάνει πιο εύκολη και ασφαλή τη δουλειά τους.
 
Οι κ.κ. Παπαγρηγορίου και Τσιάμης αναφέρθηκαν και στο πρόσφατο περιστατικό με την απειλή με όπλο που ήρθε αντιμέτωπος θηροφύλακας στην προσπάθειά του να συλλάβει έναν λαθροθήρα. Μάλιστα, ζήτησαν την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου για την οπλοφορία των θηροφυλάκων, καθώς κατά τις περιπολίες τους έχει τύχει να έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με αποφασισμένους για όλα λαθροθήρες, αλλά ακόμη και με διακινητές ναρκωτικών.
 

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ