Αρχική » Grid with Sidebar » Ακόμη ένα γουρουνόσκυλο νεκρό από επίθεση λύκων στην Κάτω Βροντού Δράμας

Ακόμη ένα γουρουνόσκυλο νεκρό από επίθεση λύκων στην Κάτω Βροντού Δράμας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Κυριακή 26/12/21 στα σύνορα Κάτω Βροντούς με Περιθώριο, στην τοποθεσία Καηλίκ σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Θεόδωρο Παναηλίδη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίζα 5 χρονών, μπαράκι , την οποία έβγαλε ο Θεόδωρος και η παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό της Κυριακής 23/12/21 στην τοποθεσία Καηλίκ μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

Τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνι και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, χωρίσανε, με τα 2 νεαρότερα να πισογυρίζουν σε κάποιο σημείο και την Λίζα να φαίνεται ως ακίνητη στα 280 μέτρα, ενώ αμέσως μετά άκουσε τα 2 νεαρά σκυλιά να ουρλιάζουν τρομοκρατημένα. Ο Θεόδωρος ήταν κοντά και αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ειδοποίησε την υπόλοιπη ομάδα, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν όλοι προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Έφτασαν σε λιγότερο από 10′ λόγω του δύσβατου του εδάφους και βρήκαν την Λίζα πνιγμένη στο έδαφος, προφανώς η ταχύτητα των συναδέρφων και η φασαρία που προκάλεσαν απέτρεψαν τους λύκους από το να ανοίξουν το σώμα της άτυχης σκυλίτσας, ενώ τα άλλα 2 σκυλιά από τον φόβο τους έφυγαν 1.5 χλμ μακριά, ωστόσο τα μάζεψαν με την βοήθεια του Gps ευτυχώς ανέγγιχτα από την φονική μανία των λύκων.


Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ