Αρχική » Grid with Sidebar » Αγωνας σε μπεκατσα στην Αιτωλοακαρνανια….VIDEO

Αγωνας σε μπεκατσα στην Αιτωλοακαρνανια….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τον δεύτερο αγώνα διοργάνωσαν στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία ο ΟΚΑΔΕ σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Oμιλο Αγρινίου το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Νοεμβρίου, που εντάσσεται στο Τρόπαιο Μπεκάτσας.
 
Σε υψόμετρο 1.200 μέτρων σε μία εξαιρετική τοποθεσία τα Πόιντερ και Σέττερ βρέθηκαν για δεύτερο Σαββατοκύριακο αντιμέτωπα με τις μπεκάτσες.
 
Ο αριθμός των συμμετοχών μπορεί να κριθεί ικανοποιητικός, αν υπολογίσει κανείς ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της κυνηγετικής περιόδου και οι κυνηγοί «διψούν» για εξορμήσεις.
 
 
Μια ωραία φέρμα από τον ALEX AFIDNAI KREON
 
Σάββατο 22 Νοεμβρίου
 

SVESTONOF

Οπως είναι γνωστό, στους αγώνες πρακτικού κυνηγιού που διοργανώνει ο ΟΚΑΔΕ υπάρχουν δύο τερέν. Ενα τερέν όπου είναι υποχρεωτική η ακινησία (ΑΚΙ) και ένα τερέν όπου δεν είναι υποχρεωτική η ακινησία (ΕΚΙ).

Τερέν ΑΚΙ
 
Εξι ζευγάρια δήλωσαν συμμετοχή στο τερέν του ΑΚΙ με αρκετές απουσίες σε σχέση με τις συμμετοχές του προηγούμενου αγώνα στην Καρδίτσα.
 
Πρώτο ζευγάρι το αγγλικό σέττερ ΔΙΑΣ του Παναγιώτη Νικολόπουλου με τον FIVO SVESTONOF του κου Σβεστόνωφ και ο Δίας φερμάρει από το λουρί, δίνοντας την αίσθηση ότι οι μπεκάτσες είχαν εγκατασταθεί για τα καλά στον τόπο.
 
Τελικά η συγκεκριμένη μπεκάτσα μόλις είχε εγκαταλείψει τη θέση που φέρμαρε ο Δίας και λίγο αργότερα την είδαμε όλοι να κάνει τα γνωστά πηδήματα αρκετά μέτρα μπροστά από τα σκυλιά.
 
Αλλη μία μπεκάτσα έκανε το ίδιο κόλπο, όμως η ARKA του Φώτη Tσερπέλη κατάφερε να την μπλοκάρει, αλλά δυστυχώς δεν έμεινε ακίνητη στο ξεπέταγμα της μπεκάτσας.
 
 
Ο Μανώλης Φανουράκης με τον PIRSOS DE LA BORGHESIA
 
Οι κριτές Απόστολος Χήνος και Δημήτρης Χαλαστάνης ξεχώρισαν τον PIRSOS DE LA BORGHESIA του Μανώλη Φανουράκη και την JESSI GK’S του Γεράσιμου Κασταμονίτη και στην επανάκληση που τους έδωσαν τους δικαίωσαν για την επιλογή τους.
 
Με μία εξαιρετική ενέργεια ο PIRSOS κατάφερε ύστερα από μία εξαιρετική ενέργεια να βρει μία μπεκάτσα η οποία δεν ήταν διατεθειμένη να δεχτεί τη φέρμα. Εκείνος, όμως, με μια εξαιρετική προσέγγιση κατάφερε να την μπλοκάρει.
 
 
Οι νικητές της Κυριακής με τους κριτές
 
Η Jessie έφτασε στο σημείο και χωρίς να βλέπει τον PIRSOS φέρμαρε και αυτή το πουλί. Τελικά ο PIRSOS έμεινε στην ακινησία και πήρε 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ CAC της ημέρας, σε αντίθεση με την Jessie που δεν έμεινε ακίνητη και πήρε το CQN.
 
Τερέν ΕΚΙ
Τα σκυλιά που ξεχώρισαν και μπήκαν στη βαθμολογία ήταν ο ONE DREAM KOSMAS OZZY του Ηλία Παπαδημητρίου που πήρε το 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ και το αγγλικό σέττερ RASTY GRUPPO DI GIORGIO του Γουργουλίτσα παίρνοντας το 2ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ.
 
Κυριακή 23 Νοεμβρίου
 
Τερέν ΑΚΙ
 
 
Οι νικητές του ΑΚΙ το Σάββατο
 
Πιο πολλές μπεκάτσες και στα δύο τερέν τη δεύτερη μέρα του αγώνα, αλλά δυστυχώς μόνο ένας σκύλος κατάφερε να μπει στη βαθμολογία και αυτό είναι το πόιντερ JESSI GK’S του Γεράσιμου Κασταμονίτη.
 
Η JESSIE κινήθηκε εξαιρετικά και ψάχνοντας οριακά στο όριο του μπίπερ κατάφερε να φερμάρει μία μπεκάτσα σε μια απότομη και πυκνόφυτη πλαγιά. Κριτές και κυναγωγός άργησαν να φτάσουν στο φερμαριστό σκυλί, αλλά η JESSI είχε καθηλώσει καλά την μπεκάτσα.
 
 
Οι νικητές του ΕΚΙ το Σάββατο με τους κριτές
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διαδρομή προς το φερμαριστό σκυλί σηκώθηκαν από τους κριτές ακόμη δύο μπεκάτσες. Εμεινε στην ακινησία όταν σηκώθηκε η μπεκάτσα και δίκαια πήρε το 1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ και το CAC της ημέρας. Σχεδόν όλα τα ζευγάρια είχαν την ευκαιρία για συνάντηση με τις βελουδομάτες, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν τα κατάφερε κάνεις σκύλος εκτός από την JESSIE.
 
Tερέν EKI
 
Ο σκύλος που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν το αγγλικό σέττερ ΝΙΚ του Αλέξη Πλεξίδα. Ο σκύλος αυτός κινήθηκε στο ανώτερο επίπεδο του αγώνα και αν έκανε και ακινησία θα ήταν σκύλος για CAC, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γιώργος Τζάλλας.
 
Ο ΝΙΚ κατάφερε στην επανάκληση να φερμάρει μία μπεκάτσα και ταυτόχρονα ήρθε και ο SLANGE DELA BORGHESIA του κ. Ηλιόπουλου και έβαλαν την μπεκάτσα στη μέση. Ο κριτής σήκωσε την μπεκάτσα και έτσι έκλεισε η ομορφότερη στιγμή στο τερέν του ΕΚΙ.
 
Ποιότητα & δυνατότητες
 
Καλός αγώνας, σε καλό κλίμα, όπως μας έχει συνηθίσει ο ΟΚΑΔΕ, και αρκετά θηράματα στα τερέν. Οι κριτές έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα και τις δυνατότητες των σκύλων που παρουσίασαν οι κυνηγοί.
 
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο 22 Νοεμβρίου
Τερέν ΑΚΙ
Κριτές Χήνος, Χαλαστάνης
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ PIRSOS DE LA BORGHESIA αγγλικό σέττερ του Μανώλη Φανουράκη
CQN JESSI GK’S πόιντερ του Γεράσιμου Κασταμονίτη
Τερέν ΕΚΙ
Κριτές Μαγουλάς, Τζάλλας
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ONE DREAM KOSMAS OZZY αγγλικό σέττερ του Ηλία Παπαδημητρίου
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ RASTY GRUPPO DI GIORGIO αγγλικό σέττερ του Γουργουλίτσα
Κυριακή 23 Νοεμβρίου
Τερέν ΑΚΙ
Κριτές Χήνος, Χαλαστάνης
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ CAC JESSI GK’S πόιντερ του Γεράσιμου Κασταμονίτη
Τερέν ΕΚΙ
Κριτές Μαγουλάς, Τζάλλας
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΝΙΚ αγγλικό σέττερ του Αλέξη Πλεξίδα
2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ SLANGE DE LA BORGHESIA αγγλικό σέττερ του Ηλιόπουλου
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ