Αρχική » Grid with Sidebar » Αγωνας σε μπεκατσα με τα Ντρααχταρ

Αγωνας σε μπεκατσα με τα Ντρααχταρ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Κυριακή  ξημέρωμα  7 Δεκεμβρίου    και το κλασικό ραντεβού  στην πλατεία της Μακρακώμης,  ζεστός καφές και σιγά  σιγά  ο ένας μετά τον άλλο από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας μαζευόμαστε  οι λίγοι «τρελοί» που έχουμε απομείνει σε κόντρα των συνθηκών  και της κρίσης. για την ετήσια συνάντηση μας για να ανταγωνιστούν οι σκύλοι μας και εμείς σε ένα κυνήγι  μπεκάτσας,   με κανονισμούς  θεατές και κριτές όπως είναι ή οφείλει να είναι ο κάθε Αγώνας Κυνηγετικών Ικανοτήτων  πρακτικού κυνηγίου, στα κοντινά φιλόξενα μπεκατσοτόπια.  
 
Ανταγωνιστές, φανατικοί ???   ίσως τελικά με τα χρόνια μια παρέα ετερόκλητων ανθρώπων με κοινά πιστεύω και  αγάπη για τα σκυλιά τους και τις ράτσες τους, μια και από φέτος η διοργάνωση έπαψε να είναι με συμμετοχές μόνο drahthaar  και συμμετέχουν και τα koutsxaar,  που μαζεύονται κάθε χρόνο για να περάσουν πρώτα καλά  να δουν νέα σκυλιά, ο ένας τον άλλο. Συνειδητοποιημένοι ότι σε αυτό τον αγώνα  περά από την ικανότητα κυναγωγών και σκύλων χρειάζεται και τύχη για την ανάδειξη των νικητών.
 
 Τα νέα από την παρουσία μπεκατσών παρ΄ την ιδανική ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στην περιοχή δεν ήταν ενθαρρυντικά. Οι παρατεταμένοι Νοτιάδες με βροχές «έφτιαξαν» το έδαφος για να υποδεχθεί τις μπεκάτσες αλλά δεν  κράτησαν τα πουλιά εκτός μετανάστευσης. Ελάχιστες συναντήσεις και αυτές μετά από πολύωρο ψάξιμο.
 
Οι  δασικοί δρόμοι σε κακό χάλι από τις ισχυρές βροχές έκαναν την πρόσβαση σε πολλά κυνηγοτόπια της περιοχής  εξαιρετικά δύσκολη.  Η περιοχή που επιλέχθηκε θεωρητικά είχε κάποιες πιθανότητές να φιλοξενήσει κάποια πουλιά. Ο αγώνας μετά τα καθιερωμένα ξεκίνησε.  Δυστυχώς κανένα σκυλί δεν είχε συνάντηση με μπεκάτσα κατά την διάρκεια της διαδρομής του. Η παρουσία δε ενός διάσπαρτου  κοπαδιού ζαρκαδιών μέσα στο τερέν αποσυντόνισε  αρκετούς σκύλους  είτε θέτοντας τους  εκτός αγώνα  με την χαρακτηρισμό «εκτός ελένχου»  ¨είτε μην αφήνοντας τους να συγκεντρωθούν όσο θα έπρεπε. Σε όλων το στόμα ερχόταν η φράση «δεν μπορούσε τα ζαρκάδια να ήταν μπεκάτσες???».
 
Δυστυχώς δεν ήταν. Έτσι η προσπάθεια των σκύλων στην διάρκεια του αγώνα ήταν  άκαρπη. Κάποιοι διαγωνιζόμενοι μέχρι να τελειώσουν όλα τα σκυλιά που διαγωνιζόταν πήγαν για κυνήγι σε κοντινή περιοχή, είχαν μια συνάντηση και καρπώθηκαν την μπεκάτσα.  
 
Φέτος μια και ο καιρός προβλεπόταν καλός αποφασίστηκε να μην πάμε στην καθιερωμένη ταβέρνα στο τέλος αλλά να ψήσουμε και φάμε στο βουνό όπως και έγινε. Τα ψητά είχαν μπει στα κάρβουνα φίλοι μετά από το πέρας της κυνηγετικής τους εξόρμησης  σε κοντινές περιοχές ήρθαν στην παρέα μας  και το φαγοπότι κράτησε για ώρες. Κάπου μεταξύ μπριζόλας λουκάνικων και άγριων μανιταριών  έγινε και η  ανακοίνωση των αξιολογήσεων από τον κριτή.
 
Λίγο πριν το σούρουπο χωρίσαμε δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά  ελπίζοντας να ήμαστε ποιο τυχεροί. Οι αναλυτικές περιγραφές της εργασίας των σκύλων από τον κριτή.
 
1) ARIS APO FIRA EVROU   D.D.  – Kυναγωγός  Τερζής Παντελής
Μέτρια διαδρομή , σωστή μέθοδο στην έρευνα , καλή επαφή και διάρκεια . 
ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ. 
 
2) LUX METAGON   D.D.  – Kυναγωγός  Γεωργονίκος Χρήστος
Ξεκίνησε με καλή μέτρια έρευνα καλά τοποθετημένος στο τερρέν , μετά το 10 λεπτό έπεσε ο ρυθμός του, καλή επαφή. ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ 
 
3) ANDRIAN V. EPIRUS .  – Kυναγωγός  Παπαβασιλείου Νίκολαος
Δυναμική έρευνα  ανοιχτή, λασέ στο όριο, καλή επαφή . Συνάντησε ζαρκάδια  δεν επέστρεψε στο κάλεσμα .  
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΝΧΟΥ. 
 
4) AVIA  APO FIRA EVROU   D.D.  – Kυναγωγός  Σταμπουλόπουλος Παν.
Ξεκίνησε πολύ καλά με σωστή τοποθέτηση στο τερρ’εν και σωστή επαφή . Στο 8  είχε μερικά σταματήματα . Συνάντησε ζαρκάδια τα ακολούθησε επί μακρόν.  
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΝΧΟΥ.
 
5) KORA VOM HOLTVOGT   D.K.  – Kυναγωγός  Συράκας Αθανάσιος
Σπέσιαλ έρευνα με μέθοδο και σύστημα πολύ καλή καθοδήγηση , σταθερό τέμπο , σταθερή διάρκεια .  
ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ. 
 
6) XANDRA APO FIRA EVROU D.D..  – Kυναγωγός  Τερζής Παντελής
Αργό άλλα σταθερό τεμπό , μέτρια λασέ , σωστή μέθοδο στο ψάξιμο της , σωστή καθοδήγηση.   
ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ. 
 
7) AVGERINOS KLEIO .  – Kυναγωγός  Αυγερινός Νικόλαος
Δυναμική σκύλα με απόλυτο έλενχο από τον κυναγωγό . Σωστή έρευνα γενικά καλή παρουσία σε όλα.   
ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ. 
 
του Παντελη Τερζή για το iHunt.gr
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ