Αρχική » Grid with Sidebar » Έφοδος της αστυνομίας στο κολαστήριο του ΕΚΠΑΖ

Έφοδος της αστυνομίας στο κολαστήριο του ΕΚΠΑΖ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με εισαγγελική απόφαση έγινε έφοδος της αστυνομίας σήμερα στο ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα. Μάλιστα ο υπεύθυνος του κέντρου οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Aegina Portal.
 
Εικόνες που παραπέμπουν σε πλήρη εγκατάλειψη και εγκαταστάσεις που δεν πληρούν κανέναν κανονισμό υγιεινής, κατέγραψε σήμερα η κάμερα του Aegina Portal στο ΕΚΠΑΖ. Η δυσωδία στους χώρους των εσωτερικών εγκαταστάσεων ήταν τόσο έντονη και αποκρουστική, που δεν ήταν εφικτό να παραμείνει κανείς περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα. Η πρώτη αίσθηση που έχει κανείς είναι η έλλειψη αποψίλωσης στους ανοιχτούς χώρους και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται. Όμως τελικά αυτό είναι το λιγότερο. Στο ΕΚΠΑΖ έχει κοπεί το ρεύμα και δεν υπάρχει νερό. Η μυρωδιά της σήψης είναι έντονη, όπως και η γενική ακαταστασία από συσκευασίες, παλιά αντικείμενα, σκουπίδια, βρώμικα πλακάκια στα πατώματα, χαρτοκιβώτια που τα περιτριγυρίσουν οι μύγες.
 
Σήμερα το πρωί ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος διαχειριστής του ΕΚΠΑΖ κύριος Παύλος Μπήτρος. Μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι εκδιώχθηκε το 2013, επέστρεψε όμως δικαιωμένος. Είπε ότι σήμερα ξεκινά η εκκαθάριση του χώρου ώστε να βοηθηθούν τα ζώα που βρίσκονται εκεί, ενώ την περίθαλψη θα αναλάβουν οι οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Διώνη και η Αλκυόνη. Ο κύριος Μπήτρος είπε ότι δεν ασχολείται πια με τα δικαστικά (εννοώντας την δικαστική διαμάχη που είχε προηγηθεί) και θα ασχοληθεί μόνο με το κέντρο. Άλλωστε, σήμερα το πρωί ο κύριος Μπήτρος και οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που ήταν μαζί του, συνοδεύτηκαν από την αστυνομία για την εκτέλεση δικαστικής απόφασης και την απομάκρυνση του ανθρώπου που διαβιούσε εκεί.
 
Στο Aegina Portal μίλησαν επίσης ο κύριος Δημήτρης Σταυράκης, φροντιστής άγριας ζωής στην ΑΝΙΜΑ και η κυρία Μπέτσου ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Διώνης. Κατά τα άλλα το ρεπορτάζ στους χώρους του ΕΚΠΑΖ σήμερα ήταν ανέφικτο λόγω των συνθηκών και ειδικά της δυσοσμίας που επικρατεί. Το νερό είναι ελάχιστο και το ηλεκτρικό ρεύμα κομμένο εδώ και καιρό. Μέλημα των διαχειριστών είναι να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τα ζώα. Κάποια από αυτά θα μεταφερθούν στην Αθήνα, στην ΑΝΙΜΑ για να τα εξετάσει ο κτηνίατρος. Στην ερώτηση πόσο μπορεί να έχει επηρεάσει την υγεία των ζώων η κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΠΑΖ η κυρία Μπέτσου απάντησε ότι μπορεί να πει μόνο επιφανειακά σε αυτό που βλέπουν, “Από εκεί πέρα σίγουρα οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων δεν είναι σωστές. Έχουμε ζώα που είναι υδρόβια και θα πρέπει να έχουν νερό και δεν έχουν νερό, δεν υπάρχει ρεύμα με αποτέλεσμα τα κρέατα που έρχονται να σαπίζουν και να τρώνε όλα τα ζώα σάπια κρέατα. Πέρα από τους γύπες που ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι πτωματοφάγα, έχουμε και άλλα ζώα που δεν χρειάζεται να τρώνε αυτού του είδους την τροφή”. 
 
Τις επόμενες ημέρες το χώρο θα επισκεφθούν και επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Κρήτης, που θα μελετήσουν του γύπες.
 
https://www.aeginaportal.gr/eidiseis/kathimerina/23432-se-athlia-katastasi-to-ekpaz-akomi-kai-oi-lipseis-gia-to-reportaz-itan-adynates-logo-tis-dysodias.html

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ