Αρχική » Grid with Sidebar » Έσωσαν άλκη στον Καναδά που είχε θαφτεί μέσα στο χιόνι

Έσωσαν άλκη στον Καναδά που είχε θαφτεί μέσα στο χιόνι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στο χιόνι παγιδεύτηκε μία άλκη στον Καναδά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ανθρώπινη βοήθεια για να απεγκλωβιστεί.
 
Το περιστατικό συνέβη στα δυτικά του Νιουφάουντλαντ, όταν μια ομάδα ανθρώπων που κινούνταν με snowmobiles αντίκρισε ένα κεφάλι να εξέχει μέσα από το παχύ στρώμα του χιονιού.
 
Ο Jonathan Anstey μαζί με άλλα επτά άτομα της «κινητής κτηνιατρικής κλινικής» του κινούνταν το περασμένο Σάββατο κοντά στην Deer Lake, όπου το έδαφος ήταν πλήρως καλυμμένο από παχύ χιόνι. Μέσα στο χιόνι είχε θαφτεί μία άλκη, σε βάθος περίπου 1,8 μ.
 
«Ξέραμε πως είχε κολλήσει για τα καλά» δήλωσε. «Προσπαθούσε ξανά και ξανά να βγει, αλλά δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου. Όταν ένα τέτοιο ελάφι στρεσάρεται, τραβά πίσω τα αφτιά του, στηρίζει το κεφάλι του προς τα πίσω και γλείφει συνεχώς τα χείλη του. Ήταν προφανές πως το ελάφι αυτό ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένο» πρόσθεσε.
 
Τότε κάποιοι από την ομάδα έπιασαν τα φτυάρια τους και πλησίασαν την άλκη από σημείο όπου εκτιμούσαν πως θα είναι ασφαλείς. 
 
«Όταν συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να κινηθεί καθόλου, σταμάτησε την προσπάθεια και ακούμπησε στο χιόνι» περιγράφει ο Anstey. Έπειτα από λίγο σκάψιμο, το ελάφι ένιωσε πως πλέον πατούσε σε σταθερό έδαφος και κατάφερε να βγει από την τρύπα όπου είχε εγκλωβιστεί. 
 
Στη συνέχεια στάθηκε για λίγο όρθιο και μετά εξαφανίστηκε.
 

SVESTONOF

ΠΗΓΗ : ZOUGLA

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ