Αρχική » Grid with Sidebar » Έστησαν παγίδες για αγριογούρουνα σε Αχλαδινή και Νεμούτα στην Ηλεία

Έστησαν παγίδες για αγριογούρουνα σε Αχλαδινή και Νεμούτα στην Ηλεία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Παγίδες για να πιάσουν αγριογούρουνα είχαν στήσει άγνωστοι σε σημεία της Αχλαδινής και της Νεμούτας. Τις παγίδες εντόπισε το Δασαρχείο Πύργου, σε συνεργασία με την Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των λαθροθήρων.

SVESTONOF

Σε ανακοίνωσή του ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Γ΄ Κυνηγητική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και του Κυνηγητικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας μετά από έρευνα για δίωξη παραβάσεων θήρας, διαπίστωσε ότι σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ορίων των Τοπικών Κοινοτήτων Αχλαδινής και Νεμούτας είχαν τοποθετηθεί παγίδες – βρόχοι με σκοπό τη σύλληψη αγριόχοιρων από αγνώστους.

Τόσο η υπηρεσία μας όσο και η Γ΄ ΚΟΠ μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αρχαίας Ολύμπιας διεξάγουν έρευνα για αναζήτηση των ενόχων, ώστε να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Οι παγίδες – βρόγχοι συγκεντρώθηκαν και καταστραφήκαν από την υπηρεσία μας.

Δυστυχώς μια περίοδο ιδιαίτερα σημαντική για την αναπαραγωγή του παραπάνω είδους αλλά και άλλων οικόσιτων ζώων που βόσκουν ελευθέρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης από ασυνείδητους συμπολίτες μας Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε κάθε φιλόνομο πολίτη εάν έχει στη διάθεση του οπουδήποτε στοιχείο να ενημερώσει την υπηρεσία μας».

Πηγή : ilia.news


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ