Αρχική » Grid with Sidebar » Έριξαν δηλητήρια σε μικρή λίμνη στη Νιγρίτα Σερρών

Έριξαν δηλητήρια σε μικρή λίμνη στη Νιγρίτα Σερρών

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Έριξαν δηλητήρια σε μικρή λίμνη στη Νιγρίτα Σερρών. Παρέμβαση των κυνηγετικών οργανώσεων και του Δήμου για άμεση αποστράγγιση.
 
Άγνωστοι έριξαν ποσότητες φυτοφαρμάκων σε μικρή λίμνη (γκιόλα) κοντά στην Τερπνή Νιγρίτας στο Νομό Σερρών. Κτηνοτρόφος της περιοχής ειδοποίησε τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης ο οποίος και έσπευσε αμέσως. Βρέθηκε ένα δοχείο με φυτοφάρμακο στην όχθη της λίμνης και μετά από έρευνα υπήρχαν νεκρά βατράχια και ένα νερόφιδο.
 
Ενημερώθηκε άμεσα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Νιγρίτας, του οποίου ο Πρόεδρος συνεργάστηκε με τον Δήμο Νιγρίτας ώστε να διατεθεί ένα γερανοφόρο όχημα και ξεκίνησαν εργασίες για την αποστράγγιση της λίμνης. Με συντονισμένες ενέργειες έγινε τάχιστα η απομάκρυνση του νερού, ώστε να μη λειτουργεί ο χώρος ως οικολογική παγίδα για την πανίδα. Δείγμα νερού συλλέχθηκε προς ανάλυση.
 
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Νιγρίτας, η Ελληνική Αστυνομία και η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Π.Ε. Σερρών.
 
Δόθηκαν οδηγίες ώστε οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ να επιτηρούν την γύρω περιοχή για τυχόν εξεύρεση νεκρών ειδών της άγριας πανίδας.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ