Αρχική » Grid with Sidebar » Έβρος: Στο πλευρό ΕΛΑΣ και στρατού οι καλυβιέρηδες στον Εβρο

Έβρος: Στο πλευρό ΕΛΑΣ και στρατού οι καλυβιέρηδες στον Εβρο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στο πλευρό του στρατού και της αστυνομίας βρίσκονται και οι ψαράδες του Δέλτα του Έβρου. Γνωρίζοντας τις υδάτινες διαδρομές καλύτερα από οποιονδήποτε, επιτηρούν σε 24ωρη βάση κατά μήκος του ποταμού με τις βάρκες τους, έχοντας συγκεκριμένες οδηγίες από τις δυνάμεις ασφαλείας. 
 
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στις καλύβες των ψαράδων και των κυνηγών του Έβρου, που τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν 24ωρες περιπολίες με τις βάρκες τους, πάντα σε συνεργασία με την αστυνομία και τον στρατό.
 
Οι καλυβιέρηδες όταν βραδιάζει ξεκινούν περιπολίες εδώ στο Δέλτα του Έβρου. Οι διακινητές το προηγούμενο διάστημα, κατάφερναν να περνούν παράτυπους μετανάστες από το σημείο. Πλέον σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή έχουν αυξηθεί οι περιπολίες τόσο στη στεριά όσο και στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μηδενικές ροές μεταναστών…
 
«Τους έχουμε σταματήσει, τους έχουμε μπλοκάρει, το γνωρίζουν οι Τούρκοι αυτό, και για αυτό στις συναντήσεις που έχουμε εν πλω, μας βρίζουν μας πετάνε πέτρες» τονίζει ένας από τους αλιείς στην κάμερα του ΣΚΑΪ.
 
Στο σημείο υπάρχουν 150 καλύβες σε απόσταση αναπνοής από την στρατιωτική περιοχή και από τα σύνορα με την Τουρκία. Πλέον οι ψαράδες βλέπουν σε καθημερινή βάση μετανάστες να φτάνουν καθοδηγούμενοι από τους Τούρκους. Οι καλύβες του Έβρου βρίσκονται 500 μέτρα από την απαγορευμένη  στρατιωτική ζώνη και 4 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία
 
«Εδώ πλέον ο Τούρκος συγκροτημένα και μεθοδευμένα κατεβάζει φορτηγά στρατιωτικά, κατεβάζει  ταξί, ο κάθε καημένος με υποδείξεις, με συμβουλές από την ηγεσία της Τουρκίας τους κατεβάζει για να τους περάσει απέναντι. Έχει γίνει ο επίσημος διακινητής» αναφέρουν χαρακτηριστικά στον Μίλτο Σακελλάρη οι ψαράδες.  
 
Πηγή: skai.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ