Αρχική » Grid with Sidebar » Άρτα: Καταστρέφουν τις ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα

Άρτα: Καταστρέφουν τις ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στην καταστροφή πολλών από τις ταΐστρες που είχαν τοποθετηθεί για τα αδέσποτα της Άρτας, προχώρησαν άγνωστοι, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην επανένταξη των ζώων.
 
Ειδικά στην περιοχή του παραλιμνίου πάρκου, είναι η πολλοστή φορά που έχει διαπιστωθεί βανδαλισμός και ολοκληρωτική καταστροφή των ταϊστρών, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η σίτιση των επανεντασσόμενων ζώων από τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας.
 
Είναι σαφές, σύμφωνα και με τη γνώμη των ειδικών, ότι οι επανεντασσόμενοι σκύλοι οι οποίοι δεν τρέφονται σωστά, καθίστανται επιθετικοί και επικίνδυνοι.
 
«Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους μας ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν βλάπτουν μόνο το Δήμο (λειτουργικά και οικονομικά) αλλά και όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου Άρτας.
 
Και υπογραμμίζεται:
 
«Αν ο οποιοσδήποτε πολίτης θεωρεί ότι, οι συγκεκριμένες ταΐστρες δεν πρέπει να τοποθετηθούν στα σημεία αυτά για κάποιους λόγους ή να εκφράσει το οποιοδήποτε παράπονο σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, είναι πιο λογικό και πιο φρόνιμο να επισκεφθεί το Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να καταθέσει το αίτημά του και την ένστασή του, παρά να προχωρά σε βανδαλισμούς και καταστροφές, εκτός και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι που εξυπηρετούν την επιθυμία κάποιων να μη λειτουργήσει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας.
 
Ο βανδαλισμός και η καταστροφή δημόσιας περιουσίας είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο, γι’ αυτό και ο Δήμος προειδοποιεί τον οποιονδήποτε προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες, ότι πλέον έχουν εξαντληθεί τα όρια ανοχής και ότι έχει ήδη προχωρήσει στις διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία, έτσι ώστε αν κάποιος συλληφθεί επ΄αυτοφόρω να εφαρμοσθούν άμεσα οι σχετικές διατάξεις».
 
ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ